Heb je er altijd al eens van gedroomd om een bijzondere reis te maken naar New York? En heb je eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en de tickets naar deze bruisende wereldstad geboekt? Dan kom je nu vast en zeker maar al te graag te weten wat de highlights zijn in de stad die je zeker moet bezoeken. Zoek in dat geval niet verder! In dit artikelen hebben we een paar erg populaire highlights alvast voor je op een rijtje gezet. Laat de voorpret dus maar snel beginnen met deze New York City bucketlist.

new york city bucketlist

Kies voor een dagje relaxen in Central Park

Misschien denk je er niet zo snel over na, maar een vakantie naar New York kan behoorlijk wat energie kosten. De hoge gebouwen, het navigeren binnen de stad en het bezoeken van verschillende soorten attracties kunnen aardig wat energie kosten. Kies er daarom voor om een dag te relaxen tijdens een bezoek aan Central Park. Je krijgt hier meteen een erg goed beeld van het dagelijkse leven en de kans is erg groot dat je hier je ogen uit gaat kijken.

Bezoek leuke restaurants en bars in het altijd bruisende SoHo

De volgende stop? Neem de taxi of metro naar SoHo. In deze bruisende wijk staan niet zozeer bekende attracties die je kunt bezoeken. Maar het is wel een erg fijne wijk om lekker door te wandelen. De wijk bruist van het leven en overal zijn verschillende restaurants en cafés te vinden. Ook hier maak je op een erg leuke manier kennis met het lokale leven van de stad.

tips voor de Verenigde Staten

Maak een ritje met de boot naar het Vrijheidsbeeld 

Natuurlijk mag een bezoek aan het Vrijheidsbeeld niet ontbreken tijdens je vakantie in New York. Dit imposante bouwwerk bereik je per boot. Tip! Kies ervoor om van tevoren alvast een kaartje te kopen. Zo weet je altijd zeker dat er een plek vrij is op de boot op de dag en het tijdstip waar je voorkeur het meeste naar gaat. Maar je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een rondleiding te krijgen door het Vrijheidsbeeld. In veel gevallen kies je voor een tour mét een bezoek aan Ellis Island. Dit eiland, dat vroeger diende als plek van aankomst voor migranten, bezoek je in de meeste gevallen op de terugweg naar het vasteland.

Ga de hoogte in bij het Empire State Buildingop de New York City bucketlist

Hoe indrukwekkend deze stad eigenlijk echt is, kom je vanaf hoge hoogtes pas echt goed te zien. Daarom kiezen veel reizigers ervoor om een kaartje te kopen voor het Empire State Building. In een razendsnel tempo brengt een lift je naar de top van het gebouw. Hier wordt je getrakteerd op een geweldig uitzicht over de hele stad. En we maakten een helikoptervlucht boven Manhattan en kregen op deze manier ook een erg goed beeld van de grootte van de stad. Let er wel op dat het er winderig kan zijn, dus een pet of een haarelastiek om de lokken uit het gezicht te houden is dan wel zo handig om mee te nemen.

Houd de kalender in de gaten voor speciale feestdagen en activiteiten in de stad

Ieder seizoen heeft de stad weer zo zijn eigen charme. En daarom is het ook altijd een goed idee om de kalender met evenementen in New York erg goed in de gaten te houden. Wie weet kun je je reis namelijk zo plannen dat je dagen zoals President’s Day, St. Patrick’s Day, Memorial Day of Labor Day mee kunt maken. Om het nog niet eens te hebben over nóg grotere evenementen zoals Halloween en Kerst. Je staat hierdoor nog beter oog in oog met het lokale leven en beleeft hierdoor de stad op zijn best. Let er daarnaast ook op dat er tijdens sommige feestdagen bepaalde attracties beperkt zijn geopend of gesloten. Door dit van tevoren even uit te zoeken, weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Maak een show mee op Broadway

De kers op de taart van het bezoek aan New York? Dat is natuurlijk een bezoek aan een show op Broadway. Hier treden de grootste artiesten op tijdens de mooiste shows. Het is dus altijd een erg goed idee om, voordat je een bezoek brengt aan New York, het aanbod aan shows een keer te bekijken. Ook kun je er altijd alvast voor kiezen om de tickets van tevoren te boeken. In de avond is Broadway magisch mooi verlicht, zodat je er ook nog eens de mooiste foto’s kunt maken. 

Wat staat er op jouw New York City bucketlist? Heb jij deze plekken al eens bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer New York?

~ Ferry naar Vrijheidsbeeld

~ Tips voor een stedentrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge