Mallorca is een geliefd vakantie-eiland door het lekkere weer, de relatief korte afstand tot Nederland en de fijne stranden. Maar naast deze voordelen heeft Mallorca meer prachtige culturele en natuurlijke hoogtepunten. Zo kwam ik pas tijdens mijn vijfde bezoek op Mallorca bij Cap Formentor, één van de mooiste plekken op het eiland. Daarover vertel ik vandaag alles!

Mirador de Es Colomer

Onderweg naar Cap Formentor kun je met de auto stoppen bij Mirador de Es Colomer, een prachtig uitzichtpunt. Je kunt hier gratis parkeren en vervolgens een klein stukje de trap omhoog lopen. Dan heb je uitzicht over de hele omgeving. Het is een makkelijke stop onderweg en handig om even een pauze te hebben van het haarspeldbochten rijden.

Cap Formentor

Parkeren bij Platja Mar

Omdat wij in het hoogseizoen naar Cap Formentor gingen, is het niet mogelijk om er met een huurauto te komen. Tussen 10:00 en 19:00 uur is de weg afgesloten doordat het een smalle en steile weg is. Je kunt dan alleen met de bus naar de vuurtoren toe komen. Bij Platja Mar kun je eenvoudig de auto parkeren naast de bushalte. Als je bij Platja Mar B parkeert dan betaal je 0,77 cent per minuut of €22 voor de hele dag. Belangrijk om te weten is dat je hiervoor muntgeld nodig hebt, dus zorg ervoor dat je iets meeneemt. Daarnaast is het belangrijk om geen waardevolle spullen in de auto te laten liggen.

Cap Formentor

Busrit naar de vuurtoren

Je moet bus 334 naar Far de Formentor nemen als je in Platja de Formentor opstapt. Het is een drukke bedoeling bij de bus en niemand laat het kaas van zijn brood eten dus wees alert en zorg dat je je plek in de rij niet verliest. De busrit zelf is heftig, als je last hebt van wagenziekte dan zou ik zeker aanraden om een pilletje in te nemen. Het is een smalle slingerende weg maar de buschauffeur die wij hebben rijdt net zo hard als Max Verstappen dus het is een heftige rit. Gelukkig is de airco in de bus goed en kun je ook opladen. Onderweg kom je langs prachtige vergezichten en kun je zelf genieten in plaats van concentreren op de weg.

Cap Formentor

Vuurtoren en het noordelijkste punt van Mallorca

Cap Formentor is het noordelijkste puntje van Mallorca en staat met name bekend om de vuurtoren die je hier vindt. Als je de busrit overleefd hebt, kom je aan op deze mooie locatie. Wandel naar de vuurtoren en geniet van het 360 graden uitzicht. In het gebouw onder de vuurtoren vind je een klein restaurantje waar wat te eten of drinken kunt halen. Verder is er op de plek niet veel te doen behalve wandelen. We nemen dan ook ongeveer één uur later de bus weer terug en hebben enorm genoten van de mooie locatie.

Cap Formentor

Praktische informatie Cap Formentor

  • Weg naar Cap Formentor is afgesloten tussen 10:00 en 19:00 in het hoogseizoen. Dus je kunt de bus nemen vanaf Platja Mar.
  • Platja Mar B parkeerplaats betaal je 0,77 cent per minuut of €22
  • Kosten busticket is €5 per enkele reis per persoon. Je moet in cash betalen aan de buschauffeur.
  • De busrit duurt ongeveer 45 minuten en in het hoogseizoen gaat de bus 20 keer per dag.

Ben jij wel eens bij Cap Formentor geweest? Ben jij ook gek op dit soort plekken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Mallorca?

~ Trein van Soller naar Palma

~ Snorkelen op Mallorca

4 gedachten over “Cap Formentor op Mallorca – prachtig uitzicht!”

  1. Het klinkt geweldig! Als in locatie en uitzicht. Maar wat je vertelt over de busrit is genoeg voor mij om deze trip pas te overwegen als ik zelf in een huurauto zou rijden. Ik ga heel slecht op hard rijden, kronkelende weggetjes en sowieso vind ik een busrit een uitdaging. Inderdaad door de snelheid en rijstijl van de bestuurder. Een taxi zou daarom ook al geen optie zijn voor mij…

  2. Wow, wat een prachtig uitzicht! Ik ben hier nog nooit geweest, maar vroegere buren van mij wel. Die gingen ieder jaar naar Mallorca. Om te duiken als ik het me goed herinner. Mooie foto’s van je trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge