Dat Nederland een fietsland is, dat hoef ik niet ut te leggen. Zeker sinds de corona periode zijn er steeds meer mensen te fiets ons land aan het ontdekken. Zelf ga ik al heel mijn leven graag op de fiets en ook op vakantie. Inmiddels ben ik ook meerdere keren op fietsvakantie geweest in ons eigen land dus ik kan er voldoende over vertellen. Dus lees mee met de leukste fietsbestemmingen in Nederland.

fietsbestemmingen

Voorbereidingstips voor deze fietsbestemmingen

Voordat je gaat vertrekken is het natuurlijk handig om een aantal keuzes te maken. Zo kun je bijvoorbeeld met de fiets in de trein naar de bestemming gaan maar ook met de auto en fietsendrager. Daarnaast is een goede fiets, die ook goed onderhouden is voor mij altijd een must. Handig is om een fietsslot van te voren aan te schaffen, zodat je onderweg zonder zorgen kunt genieten van een kopje koffie of een lekkere lunch. Verder is het verstandig om te controleren of er onderweg oplaadpunten zijn, als je gebruik maakt van een elektrische fiets.

Landal Orveltermarke - fietsroutes in Nederland

Veluwe

De Veluwe is één van de mooiste natuurparken die wij in ons land kennen. Daarnaast is het centraal gelegen dus is het ook voor iedereen in Nederland een goed te bereiken locatie. De fietspaden zijn mooi aangelegd, de fietsknooppunten zijn duidelijk en de uitzichten onderweg prachtig. Zelf ben ik echt dol op de Veluwe. Je kunt natuurlijk ook de Hoge Veluwe bezoeken en daar één van de beroemde witte fietsen meenemen maar zelf vind ik het leuker om met mijn eigen fiets op pad te gaan.

Sportieve activiteiten in Zeeland

Zeeland

De Zeeuwse kust is voorzien van enorm veel mooie fietspaden en daardoor ook onderdeel van mijn favoriete fietsbestemmingen in Nederland. Onderweg kun je genieten van authentieke dorpen, mooie stranden en ook onze unieke Deltawerken. Een toffe route in Zeeland is de Deltawerken route, die met 186 kilometer maar liefst over zes unieke bouwwerken komt. Dat is een geweldig idee om als fietsvakantie uit te voeren. Maar ook een kleiner rondje is een aanrader, bij Burgh Haamstede of Domburg kun je goed beginnen en een leuke route uitzoeken.

Wat te doen op Texel

Texel

Wanneer je van de boot rijdt op Texel, zie je meteen honderden huurfietsen staan maar uiteraard kun je ook jouw eigen fiets op de boot meenemen. Op Texel kun je dwars door de duinen, langs de stranden of door de gezellige dorpjes fietsen. Als je een fiets hebt, dan kun je de auto gewoon thuislaten op Texel want alles is goed te bereiken. In vergelijking met de Veluwe en Zeeland is Texel ook nog eens een stuk rustiger met fietsen want er zijn niet zoveel dagjesmensen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat vind jij van deze fietsbestemmingen? Ben jij ook gek op fietsen in ons kikkerlandje? Laat het ons weten in de reacties!

Meer fietstips?

~ Een fijne e-bike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge