Voor de meeste mensen is het misschien niet één op één aan elkaar gekoppeld maar wanneer ben je een op vakantie geweest zonder alcohol te drinken? Dat is vaak een lastige vraag. Daarom deel ik vandaag waarom het goed is om te genieten van een alcoholvrije vakantie. En uit ervaring kan ik zeggen dat het zeker aan te raden is, om er eens bewust mee bezig te zijn.

De cijfers omtrent alcoholisme

Als je kijkt naar het percentage zwaar alcohol gebruik in de laatste jaren is dat nog steeds stabiel rond 10%. Dit betekent dat een alcoholverslaving vaker voorkomt dan de meeste mensen verwachten. Dat alcohol slecht voor je gezondheid is, is geen geheim. De lange termijn gevolgen zijn groot, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak. De meeste schade ontstaat in de lever, maag, slokdarm, mond en hart.

Voordelen van een alcoholvrije vakantie

Wanneer je nuchter bent, heb je veel voordelen. Zeker als je kijkt naar hoe je je voelt op vakantie. Tijdens een vakantie of mooie reis kun je natuurlijk veel mooie plekken bezoeken. Het is dan wel fijn om dit ook nog goed te kunnen herinneren. Nuchter heb je een heldere blik en kun je extra genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast scheelt het enorm in de kosten om geen alcohol te drinken op reis. Zeker in sommige landen lopen de kosten enorm op. En het is niet nodig om te bepalen wie de BOB is want die is er altijd. Heb je problemen met alcohol? Hulp bij alcoholisme zoeken is erg belangrijk, om erger te voorkomen.

route door Zweeds Lapland

Fijne bestemmingen voor een alcoholvrije vakantie

Een aantal plekken zijn aantrekkelijker om te bezoeken tijdens een alcoholvrije vakantie, bijvoorbeeld Scandinavië. Hier is over het algemeen de drank namelijk erg duur en ook de bewoners snel drinken over het algemeen niet heel veel alcohol in de cultuur. Waar je in landen zoals Spanje en Frankrijk al wijn krijgt voordat je er om vraagt, is dat in Scandinavië totaal anders. Dit zorgt ervoor dat het een goede bestemming is voor een alcoholvrije vakantie. De prijzen van een biertje voor €8 of een cocktail voor €12 stimuleren daarbij onbewust ook enorm om toch een water te bestellen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens op een alcoholvrije vakantie geweest? Heb je wel eens bewust niet gedronken op reis? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Meer over de bestemmingen?

~ Noorwegen

~ Zweeds Lapland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge