Een vakantie naar Luxemburg is voor mij altijd een herinnering aan vroeger. Wij gingen geregeld naar het groothertogdom en er is genoeg te beleven. De laatste jaren ben ik er helaas minder vaak geweest maar iedere keer dat ik er was, was ik meteen thuis. Een ontzettend handige tip voor het groothertogdom is de Luxemburg Card. Vandaag lees je er alles over en vertel ik waarom het zo ontzettend handig is.

wat te doen in Luxemburg

Een klein maar fijn land – Luxemburg

Luxemburg past ongeveer zestien keer in ons eigen Nederland en is dus een klein maar fijn land. Meestal rijden mensen echter snel door het land heen maar het land heeft ontzettend veel te bieden. Van de mooie hoofdstad tot de gave grotten van bijvoorbeeld Huel Lee. Daarnaast vind je in Luxemburg in het gehele land enorm leuke plekken om te overnachten, zoals een gave Pod of een unieke boomhut. Maar één van de meest voorkomende manieren van overnachten is een camping. Er zijn veel mooie en goed onderhouden campings te vinden in het hele groothertogdom.

Praktische informatie Luxemburg

De Luxemburg Card is een must

Je kunt de Luxemburg Card voor 1,2 of 3 dagen nemen. De kaart is een kortingskaart waarmee je in het hele land kunt profiteren van enorme kortingen. Je hebt namelijk gratis of korting op de toegang voor meer dan 90 bezienswaardigheden in het groothertogdom. Zo kun je bijvoorbeeld gratis een fiets huren op verschillende campings maar ook een rondleiding door een wijngrot of een kasteel zijn onderdeel van deze kaart. Daarnaast heb je ook gratis toegang tot alle openbaar vervoer, als je dus geen auto hebt dan is het helemaal verstandig om de kaart aan te schaffen. Verder heb je ook gratis toegang tot het prachtige kasteel Vianden, wat zeker een aanrader is.

Je kunt een berekening maken van de kosten zonder kaart en aan te hand daarvan beslissen of je de kaart nodig hebt. Wij hebben in drie dagen ruim €50 euro per persoon bespaart door de kaart aan te schaffen. Daarbij scheelt het vaak ook wachtrijen en overal weer een nieuw kaartje moeten kopen.

wat te doen in Luxemburg

Waar te verkrijgen?

Er zijn veel verschillende manieren om aan de Luxemburg card te komen, daarover vertel ik je in deze alinea meer. Allereerst kun je hem in de meeste hotels en B&B’s verkrijgen. Zelf heb ik hem gewoon gehaald bij de receptie van het hotel in Luxemburg stad waar ik verbleef. Maar daarnaast kun je hem uiteraard ook bij de VVV en lokale toeristenbureaus krijgen. Inmiddels is het sinds begin 2022 ook mogelijk om de kaart online aan te schaffen. Je krijgt de Luxemburg Card dan binnen enkele ogenblikken in jouw mailbox. Een handige manier als je er niet 100% zeker van bent of je een VVV tegenkomt voordat je een activiteit gaat doen.

Ben jij wel eens in Luxemburg geweest? Heb jij toen ook gebruik gemaakt van de Luxemburg Card? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Luxemburg?

~ Kasteel Vianden

~ Wat te doen in Luxemburg stad

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge