Op reis is het naar mijn mening ook erg belangrijk om fijne kleding te hebben. Fijn voor het maken van een wandeling, een avondje uit eten of voor een chilldag op het strand. Zelf ben ik altijd voorstander van vijf goede items in plaats van twintig items voor een heel specifiek moment. Zo kun je licht reizen en heb je meerdere goede basisitems. Daarnaast kun je natuurlijk een aantal leuke items om te mixen en matchen meenemen. Hoeveel kilo neem jij gemiddeld mee op reis?

kleding op reis

Bikini’s en beachwear

Naar eigenlijk vrijwel alle bestemmingen neem ik altijd een bikini mee, ook naar koudere plekken. Je weet namelijk nooit of je ergens een zwembad, jacuzzi of sauna tegenkomt en dan wil je natuurlijk niet zonder bikini of badpak zitten. Het vinden van leuke bikini’s vind ik altijd een sport, zo heb je hele gave en betaalbare bij OTTO. Naast dat een bikini leuk is, is het ook relevant dat het een stevig model is. Na het springen in de zee wil ik niet mijn bovenstuk kwijt zijn dus ik ga vaak voor een combinatie van leuke en functionele bikini’s. Daarnaast is het een must met de sterkte UV om een jurkje, shirt of andere bescherming mee te nemen. Een leuke kimono om over je bikini te dragen, vind ik ook altijd top.

Klakkur beklimmen Faeroer

Goede winddichte jas

Net het weer, weet je het nooit, ook op reis niet. Daarom neem ik ook altijd, waar ik ook naartoe ga een goede winddichte jas mee. Het liefst ook waterdicht zodat ook een flinke tropische regenbui geen probleem is. Goede jassen die ook nog eens zijn is betaalbaar zijn vinden, is soms lastig. Maar als je er eenmaal één gevonden hebt, gaat die overal mee naartoe. Neem jij naar zonnige bestemming ook altijd een jas mee? Helaas is een jas wel vaak een makkelijk slachtoffer om te vergeten. Zo heb ik een fijne jas in Londen en op Bali laten liggen. Gelukkig heb ik die op Bali nog terug gekregen via vrienden en op Londen ben ik een paar weken gaan zoeken maar was die helaas niet meer bij de gevonden voorwerpen. Als je een goede jas gevonden hebt, wees er dan zuinig op. Tegenwoordig ben ik er altijd heel bewust mee bezig om mijn jas weer mee naar huis te nemen.

Wat vind jij belangrijk aan kleding op reis? Welke items ontbreken nooit in jouw backpack of koffer? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Fijne jurkjes voor op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge