Een mooie rondreis door Andalusië kun je alleen maken met een fijne huurauto. Zo kun je de mooiste plekken bezoeken zoals Cordoba, Ronda en Valencia. Zoals altijd hebben wij de auto gehuurd via Sunnycars, de fijnste organisatie overal ter wereld. Ik heb de auto gehuurd in Algeciras, toen ik daar aankwam met de boot vanuit Marokko. En weer ingeleverd in Valencia, een hele leuke route. Een auto huren in Andalusië is dus een echte must.

auto huren in Andalusië

Tip 1: Auto huren in Andalusië, neem niet de kleinste

Zeker het zuiden van Andalusië is bergachtig dus dan is het niet aan te raden om de kleinste auto te nemen. De kleinste auto’s hebben namelijk vaak niet zoveel motorkracht en dat is altijd wel fijn in de bergen. Daarnaast vind ik het altijd fijn om alle bagage in de kofferbak kwijt te kunnen zodat het niet op valt als je ergens stopt. Zelf had ik de Opel Mokka X, een enorm fijne auto om het zuiden van Spanje mee door te rijden.

auto huren in Andalusië

Tip 2: Kies voor een auto met airco

Doordat het in Zuid-Spanje natuurlijk heerlijk weer is, heb je ook te maken met enorme hitte. Tijdens de zomermaanden kan het zelfs oplopen tot ongeveer 35 tot 40 graden Celsius. Dan is het wel een must om een auto met airco te hebben want anders is het niet leuk meer. Vaak zie je de hitte van de asfaltwegen afkomen. Als je een huurauto met airco hebt, dan is het juist handig om op het heetst van de dag te gaan rijden. Zodat je niet op die moment in een stad of bij een bezienswaardigheid hoeft rond te lopen.

Tip 3: Zorg dat je op tijd tankt

Belangrijk om op tijd te tanken, dat is natuurlijk overal. Maar in Andalusië kan het zijn dat de tank sneller leeg is dan gepland. Door het rijden in de bergen verbruik je namelijk een stuk meer benzine. Daarnaast is er in de gebieden tussen de grotere steden soms urenlang geen tankstation te vinden. Dus het op tijd tanken en geen risico lopen is tijdens het auto huren in Andalusië wel echt belangrijk.

auto huren in Andalusië

Tip 4: Neem voldoende eten en drinken mee

In Spanje is het belangrijkst dat je voldoende eten en drinken meeneemt. Je hebt niet overal heb je namelijk supermarkten en zeker in de bergachtige gebieden heb je weinig mogelijkheden. In de zomermaanden is het daarnaast ook nog eens enorm warm en dan heb je echt voldoende water nodig. Zelf neem ik altijd minimaal vijf liter water mee voor het geval dat. Daarnaast is eten ook een vereiste omdat je dan geen problemen kunt krijgen als je bijvoorbeeld een omweg moet nemen en je bent uren langer dan gepland onderweg.

Tip 5: Ervaring in de bergen is fijn

Sommige stukken in Andalusië zijn echt bergachtig en dan is het fijn om ervaring te hebben met het rijden in de bergen. Hoe je moet schakelen in de bergen is namelijk soms anders, om bijvoorbeeld veel kracht van de motor te gebruiken moet je terugschakelen. Dit soort dingen is fijn om te weten voordat je een auto gaat huren in Andalusië. Heb je geen ervaring? Lees jezelf dan in of vraag info aan vrienden of familie die er wel ervaring mee hebben.

Zou jij een auto huren in Andalusië of liever op één plek blijven? Ben jij wel eens in Spanje geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Andalusië?

~ Valencia

~ Bezienswaardigheden

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge