Wat doe jij het liefst als je op vakantie gaat? Lig je het liefst hele dagen aan het strand te relaxen, en maakt de omgeving je niet zo heel veel uit? Of ga je juist op vakantie om nieuwe plekken te ontdekken, en is je vakantie pas geslaagd als je zoveel mogelijk van je bestemming hebt gezien en ervaren? Kortom, wat is jouw ideale vakantie?

hotel tip Gili Trawangan
jungle trekking in Bukit Lawang - ideale vakantie

Verschillende soorten vakanties

Er zijn heel veel verschillende soorten mensen, en dus zijn er ook een heleboel soorten vakanties. Wel zo leuk, zo valt er tenminste wat te kiezen. Welk soort vakantie jij het liefst boekt hangt niet alleen af van jouw persoonlijkheid en wensen, en natuurlijk ook die van je reisgenoot of reisgenoten, maar vaak ook van waar je op dat moment behoefte of financiële middelen voor hebt.

Ben je bekaf van heel veel werken en ben je dringend toe aan een break, eentje waarin je simpelweg wil uitrusten en bijtanken? Dan is de relaxvakantie waarschijnlijk waar je voor kiest. De bestemming maakt vaak niet zo veel uit, als het er maar warm en zonnig is en je er niets hoeft, maar alles mag. Een prima vakantie om lekker uit te rusten, de boel de boel te laten en met nieuwe energie weer huiswaarts te keren.

Heb je maar een paar dagen vrij, en wil je er eventjes tussenuit, dan kies je vaak voor een korte break waarbij relaxen en cultuur hand in hand gaan. Een leuke stedentrip, zodat je echt het gevoel hebt dat je even weg bent geweest en een andere omgeving hebt gezien. Heel verfrissend, er even uit zijn, en niet al te ingewikkeld om te regelen.

Indonesië- ideale vakantie

Reizen om te ontdekken

Wil je een nieuw land ontdekken, zo veel mogelijk zien en niet zo zeer op vakantie, maar vooral op reis willen gaan? Dan kies je al snel voor een rondreis, zodat je niet slechts 1 plek, maar een heel land of een deel ervan kunt leren kennen. Vaak gaat het hier om verre bestemmingen, er zijn bijvoorbeeld prachtige rondreizen Indonesië, die je niet zomaar even tussendoor bezoekt. Maak je zo’n verre reis, dan wil je er volop van genieten en zo veel mogelijk zien. Groepsreizen zijn in dit soort gevallen populair, omdat deze je de beste plekjes van het land laten zien zonder dat je hier zelf naar op zoek hoeft te gaan. Vooral bij mensen die weliswaar een verre reis willen maken, maar hier ter plekke vooral van willen genieten zonder nog van alles te moeten regelen, zijn groepsreizen erg gewild.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit? Wil jij het liefst rondreizen of op één plek verblijven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reisinspiratie?

~ Rondreis Indonesië

-Strandvakantie Griekenland

~ Actief door Ghana

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Jouw ideale vakantie: op één plek blijven of rondreizen?”

  1. Vroeger deden we gewoon een strandvakantie en zagen we niets van de streek. Tegenwoordig wil ik graag nieuwe plekjes ontdekken, maar af en toe een wellness weekendje is ook iets waar ik kan van genieten

  2. Ik houd van cultuur en ontdekken. Op het strand ren ik na een paar uurtjes weg, kan ik niet tegen. Dan zit ik liever op een mooie plek met een goed boek of op een terrasje te genieten van mijn omgeving.

  3. Stiekem zijn wij enorme rondreizers (IJsland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Portugal, .. ) , maar sinds de geboorte van onze dochter zijn we een beetje ‘verplicht’ om op één plek te blijven. Niet meer zo evident om elke avond de koffers weer in te pakken en je hele hebben en houden te verplaatsen met een kleintje mee op reis.. Maar van zodra ze oud genoeg is, gaan we er terug voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge