Nusa Penida is een prachtig eiland voor de kust van Bali. Het eiland ligt zo’n 20 kilometer van Bali en is daarom goed te bereiken vanaf het mooie Bali. Wij bezochten het eiland voor twee dagen en boekten dus één overnachting. In principe kun je in die tijd alles zien maar in drie dagen kun je iets meer relaxt langs alle mooie hoogtepunten van Nusa Penida. In dit artikel vind je alle praktische informatie Nusa Penida die je nodig hebt voor een leuke trip naar dit eiland.

praktische informatie Nusa Penida

Reizen naar Nusa Penida

Nusa Penida kent geen vliegveld, de enige manier om er te komen is per boot. Je kunt het beste de boot nemen vanaf Sanur, Bali. De boot kun je online al boeken via 12Go Asia. Er zijn ontzettend veel aanbieders die het stuk varen. Wij hebben het met twee verschillende maatschappijen gedaan en vooral Crown Fast Cruises beviel goed. De afstand is 20 kilometer en alle boten doen daar zo’n 30 minuten over. De prijs ligt rond de €30 euro per persoon. Je kunt het ook goedkoper doen maar dan heb je ook een minder comfortabele boot. Zorg ervoor dat je op tijd in Sanur aankomt en ook op de terug weg weer op tijd in de haven bent.

Vervoer vanaf de haven

Tot dit punt was de praktische informatie Nusa Penida helder. Maar over het vervoer op het eiland is het niet zo duidelijk. Wij hebben heel lang getwijfeld of we een scooter gingen huren of een auto met chauffeur. Het is namelijk een eiland met slecht begaanbare wegen en scooter rijden is daardoor lastig. Uiteindelijk was ik ontzettend blij dat we voor een auto met chauffeur zijn gegaan. De wegen zijn echt ontzettend slecht en met een scooter daar zelf overheen rijden lijkt mij vreselijk. Je kunt contact opnemen met onze chauffeur via Instagram. Voor €75 euro heeft hij ons twee dagen langs rond gereden naar alle plekken die wij wilden. Dit was een prijs per auto dus in ons geval voor twee personen.

hotel tip nusa penida

Accommodaties op Nusa Penida

Er zijn voldoende accommodaties te vinden op Nusa Penida. Het is ook erg afhankelijk van het budget wat je hebt. Wij verbleven in het Coastal Inn voor €25 euro per nacht inclusief ontbijt. Je kunt ook accommodaties vinden tussen de €10 en 15 euro per nacht maar ook tussen de €50 en 100 euro per nacht. Er is dus voor ieder wat wils. Wij kozen een mooie tussenweg en het Coastal Inn zou ik zeker aanraden. De meeste hotels bevinden zich langs het strand in het noordoosten. Dit omdat daar de wegen het beste zijn. Denk eraan dat de meeste wegen onverhard zijn en het dus kan zijn dat jouw accommodatie lastiger te bereiken is dan je verwacht.

wat te doen op Nusa Penida

Praktische informatie Nusa Penida rond het betalen

In Indonesië betalen ze met de Indonesische roepia . Je kunt het best meteen bij aankomst op Bali contant geld opnemen. In de meeste winkels en restaurants kun je namelijk alleen contant betalen. Het handigst is om dan meteen de maximale limiet van 1,5 miljoen roepia op te nemen.

1,5 miljoen Roepia is ongeveer €100 euro. (Anno januari 2019)

Je betaalt namelijk per transactie, door de andere valuta. Op Nusa Penida kun je eigenlijk nergens pinnen en is er ook geen pinautomaat in de buurt. Zorg dus dat je voldoende contanten meeneemt vanuit Bali.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Nusa Penida? Welke tips neem jij mee als jij naar Nusa Penida gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nusa Penida?

~ Wat te doen op Nusa Penida?

~ Hotel tip Nusa Penida

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Praktische informatie Nusa Penida – Indonesië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge