Eén van de meest mooie plekken waar wij hebben overnacht tijdens onze reis door Marokko is deze hotel tip Chefchaouen. Dar Zambra is een ontzettend fijne plek om te overnachten. Midden in de blauwe stad Chefchcaouen en ook de kamer waarin we verbleven was helemaal in thema.

Bereikbaarheid

De weg naar de parkeerplaats voor Dar Zambra is bijzonder. Het lijkt meer op een fietspad dan op een weg dus je moet echt heel voorzichtig naar beneden rijden. Beneden is een parkeerplaats en vanaf daar moet je de steegjes van de stad door lopen. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 5-10 minuten lopen, afhankelijk of je meteen goed loopt. Verder is vanaf het hotel het centrale plein van Chefchaouen ongeveer vijf minuten lopen. Dus het ligt op een fijne centrale plek.

Hotel tip Chefchaoen

De kamer

Wij hadden de blauwe kamer, die dus echt helemaal in thema van de hele stad is. De kamer is klein maar fijn en heeft alles wat je nodig hebt, behalve een airco. Dit is het enige nadeel van deze kamer moet ik toevoegen. Maar gelukkig zijn er meerdere ramen die je kunt open zetten en daardoor kun je toch lekker slapen. Naast het bed staat aan iedere kant een lampje, wat handig is als je nog iets wilt lezen. Daarnaast zijn er ook voldoende stopcontacten om alle mogelijke elektronica op te laden.

De badkamer

Ook hier geldt hetzelfde voor als de kamer, klein maar fijn. Alles is aanwezig, een wc, douche en wasbak. Er is warm water aanwezig maar tijdens de temperaturen rond de 35 graden hebben we deze niet gebruikt. Vanuit de badkamer heb je geweldig uitzicht over de bergen.

Hotel tip Chefchaoen

De Riad

De sfeer in de Riad is gemoedelijke, er zijn maar vier kamers en daardoor is het altijd erg rustig in de Riad. De receptie is beneden en het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Daarnaast is het mooiste van de hele Riad het dakterras. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de hele stad en omgeving. Hier kun je ook ’s morgens genieten van een echt Marokkaans ontbijt.

Hotel tip Chefchaoen

Omgeving van deze hotel tip Chefchaouen

De omgeving bestaat uit alleen maar smalle blauwe steegjes. Het is dus erg makkelijk om hier te verdwalen. Ga daarom nooit op pad zonder telefoon met GPS. Wij hebben hier meerdere keren de verkeerde weg genomen. Verder is het centrale plein op maar een paar minuten lopen van deze hotel tip Chefchaouen. En kun je vanaf daar de hele stad ontdekken. Je kunt hier meerdere dagen verblijven.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €40 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij deze hotel tip Chefchaouen ook willen bezoeken? Welke eisen heb jij voor een hotel? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Ultieme route door Marokko

-Auto rijden in Marokko

~ Bezienswaardigheden Fez

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Hotel tip Chefchaouen – Dar Zambra [prachtig blauw!]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge