Oman is voor een land dat al jarenlang op mijn verlanglijstje staat. Het land lijkt mij echt prachtig en daarom wil ik graag mijn liefde voor dit land met jullie delen. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jullie ervaringen, mochten jullie wel in Oman zijn geweest. Alle foto’s in dit artikel zijn van mijn reis door Marokko en zijn om de sfeer van Oman te creëren. Maar wat lijkt mij nou zou mooi aan dit land?

kamelentocht Erg Chebbi
Erg Chebbi – Marokko

Woestijnen en oases

Natuurlijk denk je meteen aan zand en woestijnen als je aan het Midden-Oosten denkt maar Oman heeft meer te bieden. Zelf vind ik de woestijn ook heel indrukwekkend om te bezoeken. Je voelt je erg nietig en klein als mens en dat vind ik een bijzonder gevoel. Maar daarnaast kent het land mooie afwisseling zoals de Wadi Bani Khalid. Een oase midden in het droge landschap en dat lijkt mij als Aardrijkskunde docent ontzettend interessant om te zien. Belangrijk om te weten is wel dat je een Visum voor Oman nodig hebt. Anders kun je al die prachtige natuur niet eens bezoeken. Een kamelentocht door de woestijn zou ik graag doen, net zoals ik dat deed in Marokko.

oman
Moskee in Indonesië

Moskeeën in Oman

Doordat het een islamitisch land is, heb je hier verschillende mooie moskeeën zoals de Sultan Qaboes-moskee die op maar twintig minuten van de international luchthaven te vinden is. Het lijkt mij dus echt prachtig om deze moskee te bezoeken. Bijna de hele moskee is wit en heeft gouden details, werkelijk prachtig. Mede door de mooie moskeeën in het land staat Oman hoog op mijn verlanglijstje. Naast de Sultan Qaboes moskee staat ook de Zulfa moskee hoog op mijn lijstje.

hotel tip Gili Trawangan - oman
Stranden van Gili

Strand & snorkelen

Niet iets wat de meeste mensen verwachten bij het Midden-Oosten maar je hebt in Oman ook stranden. In de plek Mussanah kun je namelijk heerlijk genieten van een dagje aan het strand. Ook wel lekker na een intensieve reis door de woestijn. Daarnaast kun je hier zelfs snorkelen en duiken mocht je daar een liefhebber van zijn. Een geweldig toffe combinatie om de woestijn te kunnen bezoeken en vervolgens tot rust te komen langs de stranden van het land. De onderwater wereld schijnt ook echt prachtig te zijn en ik ben dol op snorkelen dus dat komt goed uit.

Tips voor Oman

Omdat het land op mijn verlanglijstje staat ben ik ontzettend benieuwd naar jullie tips. Welke plekken zou ik nog meer moeten bezoeken tijdens een reis naar het land? En welke voorbereidingen moet ik naast het aanschaffen van een visum nog meer treffen. Laten we elkaar helpen en in de reacties tips achterlaten voor degene die net als ik ook graag naar Oman willen. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie ervaringen! Bekijk ook altijd het reisadvies van de Rijksoverheid voor vertrek.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening. Foto’s in dit artikel zijn ter inspiratie en genomen in andere landen.

Zou jij wel eens naar Oman willen gaan? Heb jij ook hetzelfde beeld van het land als ik? Laat het ons weten in de reacties!

Meer droombestemmingen?

~ Rondreizen door Marokko

~ Rondreis door Thailand

10 gedachten over “Oman – mijn droombestemming- het magische Midden Oosten”

  1. Jouw beeld van Oman, dat heb ik eigenlijk ook wel. Woestijn is het eerst in wat mij opkomt. Ik heb Oman eigenlijk niet echt op mijn lijstje staan, maar wie weet, het is een prachtige bestemming.

  2. Nee, Oman staat niet op mijn lijstje en denk ook niet dat het er snel op zal komen. Geen idee waarom niet hoor, maar die hele regio trekt me gewoon niet zo aan. Ik ben vooral gericht op Europa en daar buiten misschien alleen Canada, Australië en Amerika.

  3. ik bne heel erg dol op woestijnen en hoop er nog een paar te bezoeken ( of weer te bezoeken) maar dat Oman me nu zo specifiek aantrekt? nee ik geloof het niet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge