Op reis gebruik ik mijn telefoon veelvuldig, ik kan er niet zonder! Daarom deel ik vandaag mijn vijf favorieten apps voor op reis, waaronder Maps.me, de Reisapp en meer. Lees verder om te zorgen dat jij ook goed voorbereid op reis gaat met deze apps al geïnstalleerd op jouw telefoon.

Dit soort apps vragen echter wel om genoeg opslagruimte. Zorg dus dat je een telefoon met veel geheugen hebt. Zo heeft de iPhone 13 een enorm geheugen heeft van minimaal 128 GB. Dit betekent dat je zonder enige problemen allerlei kaarten offline kunt downloaden in de app Maps.me. Door de goede batterij duur hoef je je ook totaal geen zorgen te maken over te tussentijds opladen. De iPhone 13 is een ideale telefoon voor op reis.

Maps.me

De nummer 1 app die ik altijd aanraad, is Maps.me. De app waar je echt niet zonder kan op reis, het geeft je namelijk offline toegang tot kaarten. Zo kun je navigeren in Bali of een leuk restaurant zoeken in IJsland en dat allemaal zonder internet. Je kunt thuis van te voren de kaarten naar wens downloaden en dan heb je op bestemming geen internet meer nodig.

apps voor op reis

Reisapp – apps voor op reis

Voor de corona tijd had ik eigenlijk nooit deze app op mijn telefoon, maar nu kan ik er niet zonder. De regels per land zijn helaas nog steeds verschillend en daarom is het handig om al deze informatie paraat te hebben. Zo kun je binnen 1 minuut checken of je een land in mag of dat je nog een covid test moet aanleveren. Verder heb je hier ook alle noodgegevens bij de hand, mocht je de ambassade nodig hebben op reis. Het is echt een app waar ik zeker niet meer zonder kan. Je kunt ook meldingen aanzetten als regels in specifieke landen aanpassen.

Been

Een leuke app om landen en bestemmingen bij te houden waar je geweest bent is Been. Het is een hele simpele app waarin je aan vinkt op welke plekken je bent geweest. De app geeft vervolgens aan in hoeveel procent van de wereld of een continent bent geweest. Zelf vind ik het heel leuk om dit bij te houden en zo een overzicht te hebben van de landen en regio’s die ik bezocht heb tijdens mijn reizen.

Flightradar24

De Flightradar24 is een app die live alle vluchten ter wereld bijhoudt. Dat betekent dat je kunt zien hoe ver een vlucht van Amsterdam naar New York momenteel is. Maar ook hoe hoog deze vliegt en welk type vliegtuig het is. Zelf vind ik het altijd leuk om tijdens het wachten op een vliegveld te kijken naar de bewegingen. Daarnaast is het voor de mensen die thuisblijven ook handig om te checken of de vlucht goed is aangekomen of bijvoorbeeld vertraging heeft.

apps voor op reis

Skyscanner

Natuurlijk kan de Skyscanner app op geen enkele telefoon ontbreken, zo heb je namelijk altijd en overal inzicht in alle vluchten. De app is heel erg gebruiksvriendelijk en heeft mij op meerdere momenten op reis zeker geholpen. Je kunt zelf filteren op prijs, duur van de vlucht, aankomsttijd en nog veel meer. Daarom is het een ideale app om een compleet overzicht te hebben in alle aanbod qua vluchten.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke apps voor op reis gebruik jij graag? Welke van deze apps heb jij ook standaard op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Leuke reisposters in huis

~ Fijne zonnebrand voor op reis

2 gedachten over “Beste apps voor op reis: Maps.me, Reisapp en meer”

  1. Hi globe girl, ik probeer bali te vinden op de app maps me maar hij kan niets vinden. Ik heb de kaart van indonesie gedownload? Toevallig noem jij t hier. Heb jij wel maps.me voor Bali? Hoor graag

    1. Goedemorgen Mariska, bedankt voor je bericht. Ik gebruik ook Maps.me voor Bali inderdaad. Als de zoekfunctie niet werkt kun je ook naar het gebied op de kaart gaan. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge