Een eerste autovakantie in de winter is altijd spannend. Daarom delen wij vandaag de beste tips voor je eerste autovakantie in de winter. Wij zijn zelf meerdere malen op wintersport en ook op wintervakantie geweest met de auto dus genoeg ervaring.

wintersport naar Oostenrijk

Ga op pad met winterbanden en sneeuwkettingen

Het hebben van winterbanden is in veel landen zelfs verplicht. Afhankelijk van jouw bestemming is het dus zelfs verplicht om de banden aan te schaffen en onder de auto te leggen. Daarnaast is het natuurlijk gewoon een stuk veiliger om meer grip te hebben. Zeker als je richting bergachtige plekken gaat dan is het hebben van winterbanden een must. Je kunt de banden altijd combineren met Pewag sneeuwkettingen die je eromheen kan leggen waar en wanneer je wilt. Het meenemen van sneeuwkettingen wordt ten alle tijden aangeraden.

Koelvloeistof en ruitenwisservloeistof met antivries: autovakantie in de winter

De winters kunnen af en toe extreem koud zijn en dat hebben wij ook een keer ondervonden. Onze koelvloeistof was namelijk bevroren, geen pretje. Daarom is het belangrijk om in de winter koelvloeistof met antivries te hebben. Je kunt dit gewoon bij de meeste tankstations en garages kopen. Op vakantie met de auto in de winter gaat bijna niet zonder deze tip. Je wilt het risico niet lopen want je loopt veel oponthoud op als je koelvloeistof bevriest. Dit geldt overigens ook voor ruitenwisservloeistof, die kan ook bevriezen bij extreme temperaturen.

Praktische informatie Monts Jura

Zorg voor voldoende eten en drinken

Dit heeft grotendeels te maken met hetzelfde punt als het tanken. Er is nou eenmaal niet overal een supermarkt of restaurant dus soms moet je goed voorbereid zijn. Als er werkzaamheden zijn en je bent langer onderweg dan kun je niet zomaar ergens gaan eten. Daarom hebben wij er de hele reis voor gezorgd dat we voldoende eten en drinken bij ons hadden. Hierdoor hadden we nooit een probleem.

Ga jij ook op autovakantie in de winter? Of probeer je dat liever te vermijden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer winter?

~ Winter in Noorwegen

~ Winter in Oostenrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge