Al jaren hoor ik iedereen over stedentrips naar Barcelona en tot eind 2022 was ik zelf nog nooit in de stad geweest. Het moest er wel een keer van komen dus samen met Damien reisden we af naar de tweede stad van Spanje. Na een prettige vlucht vanaf Rotterdam gaan we meteen de stad ontdekken. Na vier dagen in de stad heb ik mijn vijftien ultieme tips verzamelt voor wat te doen in Barcelona, deze vind je hier!

Wat te doen in Barcelona

Park Güell

Laten we meteen beginnen met één van de meest bekende highlights in de stad. Je kunt hier namelijk genieten van een mooie wandeling en prachtig uitzicht over de stad. Er wordt wel eens gezegd dat Gaudí Barcelona groot heeft gemaakt en ook Park Güell behoort tot één van zijn projecten. Het stadspark in het noordoosten van de stad is maar liefst 15 hectare groot en doordat het op de heuvels van de stad ligt, kan het een intensieve klim zijn. Een aantal mooie plekken in het park die je moet bezoeken zijn het panoramische uitzicht vanaf het terras, het viaduct van de geliefden, de salamander en de hypostyle kamer.

Entreeprijs is €10 per persoon. Het is aan te raden om online van te voren tickets te kopen.

Wat te doen in Barcelona

Sagrada Familia

Als je aan Barcelona denkt, denk je natuurlijk meteen aan de Sagrada Familia. Eén van de grootste kerken ter wereld, als deze voltooid is met zijn 172,5 meter hoog. Naar ontwerp van Anton Gaudí is er in 1882 begonnen met de bouw van het immense gebouw en is het tot op de dag van vandaag nog niet voltooid. Het is aan te raden om een rondje om de kerk te lopen want vanuit iedere hoek is het ontwerp weer anders. Inmiddels zijn de eerste delen uit de 19e eeuw weer aan renovatie toe dus wordt er verwacht dat de Sagrada Familia pas in 2026 helemaal compleet zal zijn volgens het ontwerp van Gaudí. Alleen de buitenkant is al een plaatje maar je kunt ook naar binnen. De rijen zijn enorm lang om naar binnen te gaan, zelfs toen wij hier half november waren. Dus houd hier rekening mee!

Entreeprijs is €33,80 per persoon voor entree van de kerk. Of €46,80 per persoon als je ook de torens in wilt. Het is aan te raden om online van te voren tickets te kopen.

Wat te doen in Barcelona

Moco Museum

Na een bezoek aan het Moco Museum in Amsterdam, stond het museum in Barcelona ook op mijn lijstje. Dus tijdens ons bezoek moesten we hier zeker naartoe. Het is een onafhankelijk museum en toont daarom verschillende soorten werken, van gevestigde namen in de kunstwereld maar ook van opkomende artiesten. Een aantal bekende namen die je in dit museum kunt vinden zijn Banksy, Keith Haring, Jeff Koons, Damien Hirst, Andy Warhol en nog veel meer! Je kunt het museum eenvoudig met andere bezienswaardigheden combineren omdat het midden in het centrum ligt. Soms hebben ze kortingscodes waarmee de tweede persoon gratis is, houd de website hiervoor in de gaten.

Entreeprijs is €15,95 per persoon. Het is aan te raden om online van te voren tickets te kopen.

Wat te doen in Barcelona

Camp Nou

Als je aan Barcelona denkt, denk je ook vrijwel meteen aan FC Barcelona. Eén van de beste voetbalclubs ter wereld en deze club is gevestigd sinds 1957 in Camp Nou. Een stadion met een capaciteit van bijna 100.000 supporters is een populaire bezienswaardigheid tijdens een bezoek aan Barcelona. Helemaal leuk is natuurlijk een bezoek aan een wedstrijd maar helaas was er geen wedstrijd toen wij in Barcelona waren. Je kunt wel een stadion tour door en alsnog Camp Nou van binnen bekijken.

Entreeprijs is €28 per persoon. Het is aan te raden om online van te voren tickets te kopen.

Wat te doen in Barcelona

Casa Batlló

In Barcelona zijn verschillende Casa’s te vinden, ontworpen door de grote Gaudí. Zoals de naam al zegt is het van origine een huis. Het grote Casa Battló werd in 1877 al gebouwd maar heeft zijn naam te danken aan de Battló familie die het gebouw in 1903 heeft gekocht. Later heeft het bouwwerk van Gaudí meerdere functies gehad, waaronder vluchtelingenopvang. Tegenwoordig is het gebouw een museum en kun je het bezoeken tijdens een audio tour. De rij om tickets te kopen bij de entree is lang dus het is ook hier een aanrader om van te voren tickets te bestellen.

Entreeprijs is €29 per persoon. Het is aan te raden om online van te voren tickets te kopen.

Las Ramblas – wat te doen in Barcelona

Een ruim 1200 meter lange boulevard in Barcelona die je niet mag missen, Las Ramblas. Van origine was dit een droge rivierbedding die ten tijde van veel regenval zorgden dat het water vanuit de heuvels naar de zee stroomden. Inmiddels is het een lange boulevard waar je lekker overheen kunt paraderen. Zeker ’s avonds is het een gezellige plek om overheen te struinen. Allerlei eetkraampjes, muzikale optreden en natuurlijk een lekkere avondzon.

Wat te doen in Barcelona

Casa Mila

Op ongeveer zeven minuten van Casa Battló is Casa Mila te vinden. En het zal jullie niet verbazen maar ook dit is een architectonisch hoogstandje van Gaudí, dat tussen 1903 en 1906 is gebouwd naar zijn ontwerp. Het is een appartementencomplex wat grotendeels nog steeds bewoond is. Maar een gedeelte van het complex is ook te bezoeken met een audio tour. Zo leer je alles over deze prachtige bouwstijl en Gaudí. Maar je kunt Casa Mila uiteraard ook alleen van buiten bekijken. Zelf vind ik het alleen van buiten al een bezoekje waard.

Entreeprijs is €18,50 per persoon. Het is aan te raden om online van te voren tickets te kopen.

Wat te doen in Barcelona

Merqat Santa Catarina

Barcelona kent verschillende versmarkten, wij vonden Santa Catarina het leukst. De markt geeft meteen een spectaculaire indruk doordat het hele dak is gevuld met mozaïek. Naast dat je hier verse producten kunt kopen zoals vis, vlees en groente, kun je hier ook genieten in de kleine barretjes en cafes die hier zijn. Het is een stuk rustiger dan de toeristische markten en dus hebben wij hier lange tijd genoten van een drankje in de zon. De bouw heeft in totaal acht jaar geduurd en werd in 2005 afgerond naar ontwerp van Enric Miralles en Benedetta Tagliabue.

Openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag: 07.30 – 20.30 uur en maandag, woensdag en zaterdag: 07.30 – 15.30 uur.

Wat te doen in Barcelona

Palau de la Musica

Dan een gebouw, wat niet door Gaudí werd ontworpen namelijk het concertgebouw Palau de la Musica. Dit werd namelijk ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, één van de grondleggers van het Catalaanse modernisme. De buitenkant van Palau is mooi maar de concertzaal is adembenemend. Je kunt voor €20 een guided tour boeken door de zaal. Of je kunt, zoals wij hebben gedaan, een concert boeken. Wij bezochten een Jazz concert voor €13,50 per persoon, een stuk goedkoper en zelfs nog leuker dan een tour. Zo kun je van de zaal en de muziek tegelijkertijd genieten.

Entreeprijs is €20 per persoon of de entree van een concert. Het is aan te raden om online van te voren tickets te kopen.

Wat te doen in Barcelona

Barri Gotic – de gotische wijk

Een unieke wijk in Barcelona is Barri Gotic, een eeuwenoude wijk waar je vooral Gotische architectuur tegenkomt. De meeste gebouwen zijn gebouwd in of zelfs voor de middeleeuwen en vormen dus het oudste gedeelte van heel Barcelona. Hier vind je tevens allerlei leuke restaurants en souvenirwinkeltjes. Ook kun je in deze wijk heerlijk eten en genieten van de iets rustigere kant van het centrum van de Spaanse stad.

Wat te doen in Barcelona

Strand – wat te doen in Barcelona

Een leuke aanrader als afwisseling tussen alle kunst door is het strand van Barcelona. Zelfs in november hebben wij nog heerlijk op het strand gezeten en genoten van de Spaanse zon. Je kunt hier eenvoudig komen met de metro en genieten van het heerlijke weer. Daarnaast is het drinken van een Sangria of lekkere cocktail natuurlijk geen straf met 18 graden in november. Wij hebben hier in ieder geval een paar uur genoten van het weer en de mooie omgeving.

La Casa d’l Adriaca

Een minder bekende bezienswaardigheid is de Casa d’l Adriaca, een voormalige residentie van de kerkelijke grootmachten. Dit prachtige gebouw staat logischerwijs vlakbij de grote kathedraal van Barcelona. Je kunt het gebouw gratis bezoeken en kunt ook naar het hoger gelegen terras om hier te genieten van een mooi uitzicht. De Gothische stijl van de 12e eeuw past goed in het straatbeeld want deze Casa is te vinden in Barri Gotic. De palmboom in het midden van de binnenplaats zorgt voor een adembenemend beeld.

Wat te doen in Barcelona

Kathedraal van Barcelona

Naast de Sagrada kent Barcelona nog een mooie kerk, namelijk de kathedraal van Barcelona. Deze is in een totaal andere stijl gebouwd, namelijk in de gotische stijl. De kathedraal stamt al uit de 13e eeuw en is dus echt een stukje historie in Barcelona. Je kunt de kerk bezoeken voor een stuk schappelijkere prijs dan de Sagrada Familia. Een aanrader is het bezoeken van het dak want vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over een groot gedeelte van Barcelona. Helaas stond de kathedraal in de steigers tijdens ons bezoek aan de stad.

Entreeprijs is €9 per persoon of €15 per persoon als je ook het dak op wilt. Het is aan te raden om online van te voren tickets te kopen.

Wat te doen in Barcelona

Plaça de Catalunya

Eén van de grootste pleinen van de stad is Plaça de Catalunya, dat een bekende ontmoetingsplek is. Dit komt doordat hier meerdere autowegen, vijf metrolijnen en ontelbaar veel bussen samenkomen. Het plein werd aangelegd op bevel van Koning Alfonso XIII in 1927 en is met zijn vijf hectare enorm en onmisbaar. Je kunt dit plein dus niet overslaan tijdens een stedentrip naar Barcelona. De honderden duiven maken het plaatje helemaal af.

Wat te doen in Barcelona

The Steak house – wat te doen in Barcelona

Ben je op zoek naar een goed restaurant op een mooie locatie? Dan is The Steak House een aanrader, vlakbij de Kathedraal van Barcelona. Je kunt hier heerlijk dineren met uitzicht op de kathedraal. Wij kwamen dit restaurant per toeval tegen en hebben hier echt uitstekend gegeten voor een goede prijs. Als voorgerecht zou ik de empanadas aanraden. Daarna koos ik voor een heerlijke hamburger en Damien voor een kippenbout, allebei waren heerlijk. Voor ongeveer €20 per persoon kun je hier dineren.

Welke tips van wat te doen in Barcelona vind jij nuttig? Welke tips wil jij nog toevoegen aan mijn lijstje? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Rondreis Andalusië

~ Wat te doen in Valencia?

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Wat te doen in Barcelona? Mijn 15 ultieme tips”

  1. Barcelona is zo mooi! Ik ben er 9 jaar geleden geweest met mijn moeder. Een hele mooie herinnering. Vooral de Las Rambles heeft onze hart gestolen.

  2. Het is inmiddels al een tijdje geleden dat we in Barcelona waren, maar het absoluut een super leuke stad om een paar dagen naar toe te gaan. Wij zaten toen in een zijstraatje van de Ramblas, dus dat een ideale uitvalsbasis. Camp Nou stond in eerste instantie niet op ons lijstje maar door een flinke regenbui zijn we daar wel beland en uiteindelijk hebben we ons daar prima vermaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge