Ben je op zoek naar een leuke en luxueuze overnachting in eigen land? Dan is deze hotel tip in Doetinchem echt een aanrader. Villa Ruimzicht is namelijk één van de mooiste en fijnste hotels waar ik ooit in eigen land heb verbleven. Lees daarom in deze blog alles over dit hotel en met name over de waterpret kamer.

Hotel tip in Doetinchem

Bereikbaarheid

Vanuit Rotterdam is het ongeveer anderhalf uur rijden naar het hotel. Over het algemeen is het rustig op de weg, alleen is het verstandig om rekening te houden met files. Met het openbaar vervoer is Villa Ruimzicht ook goed te bereiken. Je doet er vanuit Rotterdam ongeveer twee uur over en kunt via Utrecht en Arnhem in Doetinchem op het station komen. Vanuit daar kun je 25 minuten lopen of 8 minuten met de bus gaan.

Het hotel & restaurant

Villa Ruimzicht is een hotel gevestigd in een monumentaal pand op een landgoed net buiten Doetinchem centrum. Het pand werd jarenlang als internaat gebruikt en is nu omgetoverd tot luxe hotel en restaurant. In het hotel zijn 42 kamers te vinden met verschillende soorten thema’s zoals waterpret. Het restaurant is sinds 2021 bekroond met een groene Michelinster, de ster die is bedoeld voor inspiratiebronnen op het gebied van duurzame gastronomie. De ontvangst is goed en we voelen ons meteen welkom. Het ontbijt ’s morgens is een echt hoogtepunt en mag je zeker niet overslaan.

Hotel tip in Doetinchem

De kamer – waterpret

Wij kozen zonder twijfel voor de waterpret kamer. Een kamer die zijn naam zeker eer aan doet. Je hebt namelijk een groot bad, een regendouche en een sauna in de kamer. Verder is het een ontzettend ruime kamer met een zitgedeelte met televisie en koffiehoek. Een groot tweepersoonsbed en een mooi uitzicht over de tuin. De kamer is ruim 40 vierkante meter, wat groot is in vergelijking met een gemiddelde hotelkamer van ongeveer 20 vierkante meter. Ook de aankleding is goed verzorgd en maakt de kamer helemaal compleet.

In de omgeving van deze hotel tip in Doetinchem

Een leuke tip is om naar Xanten in Duitsland te gaan. Vanuit het hotel is dit ongeveer 50 minuten rijden en kun je een unieke dag beleven. Xanten heeft namelijk een gigantisch archeologisch park waar je veel kunt leren over de Romeinen die hier vroeger hebben gewoond. Uiteraard is er in Nederland ook voldoende te zien en doen in de omgeving. Je kunt het stadje Doesburg bezoeken maar ook een combinatie met Nijmegen of Arnhem zijn goede opties. Wij hebben op de heenreis richting Doetinchem, de Veluwe bezocht. Zoals je leest, er zijn eindeloze opties.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €170 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij ook deze hotel tip in Doetinchem willen bezoeken? Ben jij ook dol op waterpret? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Alle tips voor de Veluwe

~ Glamping in Spakenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge