Een unieke locatie aan het Eenmeer in de provincie Utrecht is Jachthaven Nieuwboer. Wij mochten hier een nachtje genieten van de mooie glamping in Spakenburg. Allebei waren wij positief verrast over de omgeving, de tent en meer. In dit artikel lees je alles over deze fantastische plek en onze complete ervaring!

Glamping in Spakenburg

Glamping tent in het kort

In deze glamping tent vind je alle luxe van een vakantiehuisje maar met de gezelligheid van kamperen. Het is een grote tent waar je met zes personen in kunt verblijven, ook met zes volwassenen is dit goed te doen. Het mooiste van de tent is het uitzicht over het Eemmeer, hier krijg je nooit genoeg van!

De tent in foto’s

De woonkamer

Glamping in Spakenburg

De keuken

Glamping in Spakenburg

Het slaapgedeelte

De toilet en douche

Het terras voor en achter

Glamping in Spakenburg

Onze ervaring bij de glamping in Spakenburg

Na ongeveer 1,5 uur rijden komen we aan bij het terrein van Jachthaven Nieuwboer, we worden vriendelijk welkom geheten en parkeren te auto op het parkeerterrein. De bootjes in de haven maken het meteen alsof je op vakantie bent, we zijn ook op mini-vakantie. We krijgen uitgebreide uitleg van Josine over de tent, de camping en de omgeving. Aan we aankomen bij tent de Aak, zijn we meteen enthousiast. Wat een mooie locatie en wat een fijne tent! Het lijkt alsof de tenten er pas één seizoen staat, zo mooi en goed onderhouden zijn ze.

Het interieur van de tent doet niet onder voor dat van een vakantiehuisjes maar de sfeer is totaal anders. Je hoort de vogeltjes fluiten en ziet de boten langs varen, wat een geweldige omgeving. We rijden met de auto naar de tent om alles uit te laden en gaan vervolgens met een koud drankje in het zonnetje zitten. Dit is nou echt een ultieme mini-vakantie. We lezen een boekje, kletsen en genieten van het weer. ’s Avonds bereiden we een pasta in de keuken, die ook in de tent zit en we gaan het oude centrum van Spakenburg in. Een prachtig dorp aan het water waar je echt even terug de tijd in gaat. We kijken in een café hoe Ajax landskampioen wordt en gaan moe maar voldaan slapen.

Glamping in Spakenburg

Good morning sunshine

’s Morgens worden we wakker van de fluitende vogels en de gezellige campinggeluiden. Ondanks dat het nog maar begin mei is, is het meteen heerlijk warm en gaan we lekker in onze pyjama op het terras aan het Eenmeer zitten. De avond van te voren hebben we al broodjes gehaald bij de supermarkt dus we kunnen meteen beginnen met een heerlijk ontbijt. Een fijn moment om even bewust dankbaar te zijn voor deze mini-vakantie in eigen land. Na het ontbijt gaan we ons langzaam klaar maken om te gaan suppen op het meer. Het is heerlijk weer dus we gaan lekker een lange tocht maken over het meer. We suppen, kletsen en laten ons af en toe lekker dobberen. Na het suppen hebben we trek en lunchen we in het oude centrum van Spakenburg. Om het helemaal af te sluiten lezen we een boek in het zonnetje en pakken we vervolgens onze spullen weer in. Wat hebben we een heerlijke tijd gehad bij Jachthaven Nieuwboer!

Glamping in Spakenburg

Jachthaven Nieuwboer – de locatie aan het Eemmeer

Jachthaven Nieuwboer is uiteraard een jachthaven, waar verschillende plezierjachten te vinden zijn. Er zijn ook een aantal boten te huur via de havenmeester, een leuke aanrader als je hier op vakantie bent. Wij kozen echter voor suppen maar het huren van een bootje is ook leuk natuurlijk. Bij de Jachthaven zijn er ook 24 gewone campingplaatsen te vinden en dus twee glamping tenten.

Daarnaast is het oude centrum van Spakenburg ook echt een aanrader. Je kunt hier binnen 10 minuten naartoe wandelen en genieten van het oude centrum rondom de haven.

Disclaimer: Ik verbleef in deze tent op uitnodiging van Jachthaven Nieuwboer. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij deze glamping in Spakenburg willen bezoeken? Ben jij ook zo gek op mini-vakanties in eigen land? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Boomhut XXL in Drenthe

~ Buitenplaats Geesberge

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Glamping in Spakenburg: Jachthaven Nieuwboer [hotspot]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge