Op zoek naar een unieke manier van overnachten in Nederland? Dan is de Boomhut XXL in Drenthe echt iets voor jullie. Wij hebben hier een geweldige tijd gehad en raden dit aan iedereen aan! Dus lees snel verder als je benieuwd bent naar deze boomhut.

boomhut xxl

Boomhut XXL in het kort

Een boomhut midden in de bossen van Drenthe? Dat klinkt perfect! Je kunt hier met vier personen verblijven en genieten van de rust en ruimte om je heen. Voor natuurliefhebbers is dit de perfecte uitvalsbasis in Drenthe.

De boomhut in foto’s

De woonkamer

De keuken

Het slaapgedeelte

boomhut xxl

De badkamer

Het terras

boomhut xxl

De ’tuin’

Onze ervaring in de boomhut XXL in Drenthe

Na een rit van ongeveer 2,5 uur worden we hartelijk welkom geheten op camping Diever. Alles over de boomhut wordt vriendelijk en helder uitgelegd en we mogen met de auto naar de hut toerijden om onze bagage te droppen. Verder is het een autovrije camping dus moet de auto daarna weer terug naar de grote parkeerplaats. Meteen bij aankomst zien we al hazen, vogels en horen we een specht.

Je weet meteen, we zijn echt op vakantie en midden in de natuur. Zelf ben ik er dol op, echt genieten! We rijden langzaam naar de boomhut en zien een grote hut opdoemen, een stuk groter dan we hadden gedacht. Na het parkeren van de auto rennen we meteen als kleine kinderen naar boven. Mijn mond valt open, de hut is echt groot! Je kunt hier inderdaad makkelijk met vier personen overnachten. Alles is geregeld, de bedden zijn gedekt en ook de tafel is klaar voor gebruik.

Het geeft altijd een huiselijk gevoel als alles klaar is en je meteen kunt genieten. Daarnaast staat er een heerlijk muziekje op dus onze vrolijke stemming wordt alleen maar meer. Na de eerste blik, gaan we verder op avontuur en ontdekken we alle hoekjes van de boomhut. Vooral de badkamer doet mijn mond even openvallen, wat een luxe voor in een boomhut. Het ontbreekt aan niks!

boomhut xxl

We zetten meteen de pellet kachel aan want half maart is het toch nog best fris. De waterkoker gaat aan en we genieten van een lekker kopje thee voor de kachel. Het is een heerlijke middag, we spelen spelletjes, lezen een boek en genieten van de rust om ons heen. ’s Avonds gaan we een Hollandse maaltijd koken in de keuken, die overigens ook van alle gemakken voorzien is. In de boomhut is een pot met vragen te vinden, zo heb je een leuk gespreksonderwerp. Een film kijken, een boek lezen, een spelletje doen of een goed gesprek voeren, het kan hier allemaal. Na een lange dag, gaan we naar bed en genieten van de vogelgeluiden en de donkerte om ons heen.

Rise and shine

De volgende ochtend worden we wakker van de vogels die fluiten en de zon die op komt. We gooien de oven aan en genieten van de warme broodjes. Het voorspelt een goede dag te worden en we zijn van plan om nog langs een aantal hunebedden in de buurt te gaan. Zonder haast maken we ons klaar om te vertrekken en zeggen we alweer gedag tegen deze prachtige plek. We zwaaien naar de boomhut en hopen hier zeker nog eens terug te komen.

Camping Diever

Naast de boomhut heeft Camping Diever ook nog andere accommodaties om te huren zoals de Pod, het Koekoeksnest, blokhut of een bungalow. Maar je kunt uiteraard ook gewoon komen kamperen op de camping. Zelfs half maart waren er een aantal diehards die dit weekend aan het kamperen waren. De sfeer op de camping is gemoedelijk en in het hoogseizoen zijn er ook leuke activiteiten voor jong en oud. Ook kun je broodjes bestellen, gebruik maken van de Wifi en is er een afwasservice. Je kunt tegen een kleine vergoeding gebruik maken van een vaatwasser na het eten. Hoe ideaal?

Disclaimer: Ik verbleef in deze boomhut op hoogte op uitnodiging van Camping Diever. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook wel eens in deze gave boomhut XXL willen overnachten? Wat doe jij graag in Drenthe? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Drenthe?

~ Hunebedden bezoeken

~ Varen in Hoogeveen

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Uniek overnachten: Boomhut XXL in Drenthe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge