De Kroatische stad Zadar is een mooie plek om te bezoeken voor een stedentrip maar je kunt ook de omgeving gaan ontdekken. Alle praktische informatie Zadar over bijvoorbeeld het vervoer, betalen en accommodaties kun je in dit artikel vinden.

Praktische informatie Zadar

Reizen naar Zadar

Je kunt op verschillende manieren naar Zadar reizen, wat de beste optie is, is afhankelijk van de lengte van jouw verblijf. Als je meerdere weken naar Kroatië gaat, dan is het zelf rijden naar Zadar een stuk aantrekkelijker. Het is vanaf Utrecht 16 uur rijden, een aanrader is dan wel om onderweg een overnachting te doen.

Wanneer je maximaal 8 dagen in de omgeving blijft dan is het vliegen en huren van een auto de voordeligste optie. Je kunt vanaf Amsterdam met Easyjet op dinsdag en zondag naar Zadar vliegen. Buiten het hoogseizoen liggen de prijzen rond de €100 euro voor een retourtje en in het hoogseizoen moet je al snel aan €200 per persoon denken.

Vervoer vanaf de luchthaven

De luchthaven van Zadar ligt op maar 16 kilometer van het centrum, wat enorm fijn is. Als je een huurauto hebt, dan kun je deze op het vliegveld ophalen en heb je dus geen vervoer meer nodig. Andere opties zijn de bus of taxi. De bus duurt 20 minuten en kost 25 kuna per persoon. Een taxi doet er ook 20 minuten over en kost ongeveer 120 kuna. Het voordeel van een taxi is natuurlijk dat je direct voor je accommodatie kunt uitstappen en met de shuttle bus moet je waarschijnlijk met bagage nog even wandelen.

Vervoer binnen de stad

Eigenlijk had dit geen los kopje hoeven zijn want over het vervoer binnen de stad Zadar kan ik kort zijn. Het is namelijk een stad met een klein centrum dus je kunt alles te voet doen. Je hoeft geen fanatieke wandelaar te zijn om de hele stad door te wandelen. In de lengte hoef je maximaal 2 km te lopen en de stad is maar ongeveer 500 meter breed. Uiteraard zijn er meerdere buitenwijken maar het historische centrum met alle bezienswaardigheden is compact.

Praktische informatie Zadar

Accommodaties in Zadar

Het vinden van accommodaties in Zadar is niet moeilijk, je kunt uiteraard gewoon een hotel in de stad nemen. Voor één nacht betaal je hier ongeveer €80 tot 100 euro inclusief ontbijt. Het Scallop rooms self check-in hotel is een fijne plek omdat het een centrale ligging heeft. Doordat het een self check-in service is, is de prijs van het hotel enorm goed. Een andere optie is om buiten de stad te verblijven, in Posedarje, op ongeveer 30 minuten rijden. Je hebt dan een groter appartement met eigen keuken voor €70 per nacht. Als je een langere tijd in de omgeving verblijft is dat een aanrader!

Praktische informatie Zadar rondom het betalen

In Kroatië is de Kroatische Kuna de munteenheid. Je kunt tegenwoordig steeds vaker met creditcard of pinpas betalen in Zadar maar bij bijvoorbeeld kerken of andere bezienswaardigheden is contant het enige betaalmiddel. Het is dus verstandig om altijd voldoende contanten op zak te hebben.

80 Kuna is ongeveer €10 (anno juni 2022)

In het centrum zijn voldoende ATM’s te vinden, ga je naar het platteland of een eiland, neem dan voldoende contanten mee.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Zadar? Welke tips neem jij mee op stedentrip naar deze stad? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Kroatië?

~ Paklenica national park

~ Dagje naar Nin strand

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Praktische informatie Zadar – vervoer, betalen en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge