Als je in de omgeving van Zadar in Kroatië bent, dan is er genoeg te zien en te doen. Maar een leuk uitje is om een dagje naar Nin te gaan! Dit kleine stadje is ontzettend leuk om te bezoeken en daarom deel ik vandaag alle informatie met jullie die nodig is om hier naartoe te kunnen gaan.

Een roadtrip vanuit Zadar

Als je een bezoek gaat brengen aan Nin, dan gebeurt dat hoogstwaarschijnlijk vanuit Zadar. De stad Zadar is namelijk een populaire plek voor een stedentrip. Maar met een huurauto kun je de hele omgeving goed ontdekken en kun je dus een dagje naar Nin. Vanuit Zadar is het ongeveer 30 minuten rijden, dat is afhankelijk van de drukte op de weg. In de weekenden is Nin populaire bij de locals dus houd hier rekening mee. De wegen in Kroatië zijn goed en de bewegwijzering duidelijk. Onderweg lekker een muziekje aan en je bent voor je het weet in Nin.

Dagje naar Nin
Dagje naar Nin

Nin stad

De stad van Nin, is ontzettend oud, volgens de verhalen was hier al bewoning in de prehistorie door de Illyriërs. Pas rond de 7e eeuw kwamen het Kroatische volk naar deze regio. Hierdoor zijn er tal van mooie bezienswaardigheden in de stad te vinden. Zoals de Church of Holy Cross, dit s de kleinste kathedraal ter wereld. Je kunt hier ook gratis naar binnen gaan om te ervaren dat de kerk inderdaad klein is. Verder zijn er ook overblijfselen te vinden van de grootste Romeinse tempel die ooit aan de oostkust van de Adriatische kust heeft gestaan. Natuurlijk zijn de stadspoorten en de stenen brug daar op aansluitend, ook de moeite waard.

Maar naast alle historische bezienswaardigheden is de sfeer in de stad ook enorm leuk. Op het centrale plein is het altijd gezellig en kun je goed dineren of een lekker ijsje eten. Wij hebben hier geluncht en ook dat was echt een aanrader. De prijzen zijn een stuk lager dan in het nabijgelegen Zadar.

Dagje naar Nin

Het strand van Nin

De Adriatische kust staat natuurlijk bekend om de mooie stranden en dat is ook hier een feit. Tijdens een dagje naar Nin, mag je het strand absoluut niet overslaan. Dit strand is bijzonder doordat het in een laguna ligt. Aan de ene kant van het strand kun je in de Adriatische Zee zwemmen, aan de andere kant in het binnenwater van Nin. Hierdoor is het een populaire plek om met kinderen naartoe te gaan want bij het binnenwater is de zee erg kalm.

Naast het zwemmen en zonnen is het ook een populaire plek om te gaan kitesurfen. Je kunt bij de beachhut een cursus nemen of alleen materiaal huren als je al kunt kitesurfen. Het is een gezellige boel zo op het strand met de voorbij schietende kitesurfers.

Dagje naar Nin

Praktische informatie dagje naar Nin:

  • Voor de stad kun je het beste parkeren bij de parkeerplaats aan de Zvonimirova ul 5. De kosten zijn 5 Kuna per uur of 20 Kuna voor een hele dag.
  • Wil je naar het strand? Dan kun je het beste parkeren op de grote strand parkeerplaats. Hier betaal je 30 Kuna voor de hele dag, er is geen ander tarief beschikbaar.
  • Als je beide plekken wilt bezoeken, dan kun je gewoon één van de parkeerplaatsen kiezen en hier de hele dag blijven staan. De strand parkeerplaats is dan de fijnste optie.
  • Houd er rekening mee dat er op het strand weinig parasols te huur zijn dus als je schaduw wilt hebben, je zelf bescherming moet meenemen.
  • Op het strand gebeurt bijna alles met cash geld dus zorg dat je voldoende Kunas meeneemt.

Zou jij een dagje Nin doen vanuit Zadar? Ben jij wel eens in dit gedeelte van Kroatië geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Kroatië?

~ Hotel bij de Plitvice Meren

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Dagje naar Nin stad & strand vanuit Zadar in Kroatië”

  1. Ja, Nin is echt een aanrader! Wij verbleven toen tien dagen in Biograd na Mar en hebben vandaar uit een uitstapje gemaakt naar Nin en waren direct verliefd op dit mooie oude stadje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge