Hoewel VPN jaren geleden nog een totaal onbekend begrip was in de reiswereld is het tegenwoordig steeds belangrijker. Zelf gebruik ik altijd een VPN op reis en zou ik dus niet meer zonder kunnen! In dit artikel lees je alles over VPN en welke services het beste zijn. Zo heb je na het lezen van dit artikel alle informatie die je nodig hebt over het gebruiken van een VPN op reis.

Gebruik maken van internet op reis

Als je op reis bent, maak je altijd gebruik van internet. Of dit nu de wifi van het hotel is of de 4G in Europa. Het is belangrijk om dit op een veilige manier te doen, zeker als je gebruik maakt van openbare wifi-netwerken. Een VPN is een versleutelde verbinding die je maar met het internet. Dit betekent dat gegevens niet kunnen worden afgelezen en alles op het internet op een veilige manier kan worden opgezocht.

Het nadeel van een VPN is natuurlijk dat je een anonieme bezoeker bent. De eigenaar van de website die jij bezoekt, kan lastig achterhalen waar op de wereld jij bent. Dit kan een nadeel van VPN zijn voor marketeers.

VPN op reis

Mijn ervaringen & kies een VPN op reis

Zelf gebruik ik al jaren een VPN om zo veilig gebruik te kunnen maken van het internet op reis. Er is ontzettend veel aanbod dus het kan lastig zijn om een goede VPN-provider te zoeken. De VPN gids helpt je daarbij om alle VPN-providers met elkaar te vergelijken. Sommige hebben een langere opzegtermijn, andere een minder aanwezige klantenservice. Het is dus belangrijk om zelf te bepalen wat voor jou belangrijk is en aan de hand daarvan een passende VPN-provider te kiezen.

Unblock het internet

Het is helaas nog steeds zo dat er op verschillende plekken ter wereld Geoblocks zijn, dit betekent dat je bijvoorbeeld programma’s niet kunt inzien of websites niet kunt bezoeken. Daarom is een VPN echt ontzettend belangrijk, zo kun je namelijk het internet unblocken en overal gebruik van maken, zoals je thuis ook doet. Ik kan zelf niet meer zonder. Zo kun je ook vanaf Aruba, Mexico of Kroatië gewoon je vaste televisie programma’s bekijken zonder dat daar een geoblock op zit.

Gebruik jij altijd een VPN op reis? Of heb je daar geen ervaring mee? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tips voor op reis?

~ Test of jouw dakkoffer goed is

~ Als vrouw alleen op reis

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge