Aruba is een prachtig bounty eiland in de Caraïbische Zee en behoort bij het Nederlandse Koninkrijk. Een ideale bestemming dus om eens te bezoeken. Je vindt hier ontelbaar veel prachtige stranden en daarom heb ik een lijstje gemaakt met de mooiste stranden van Aruba! Dit zijn mijn zeven favorieten, die je zeker moet bezoeken als je op vakantie bent op Aruba.

Eagle beach – stranden van Aruba

Dit strand mag je absoluut niet overslaan tijdens een bezoek aan Aruba. Eagle beach is namelijk meerdere keren uitgeroepen tot mooiste strand van de Caraïben en ik begrijp helemaal waarom. Het strand is te vinden aan de westkust van Aruba tussen Oranjestad en Palm beach. Doordat het een enorm populair strand is, had ik het drukker verwacht maar je kunt hier heerlijk tot rust komen. Een strandbedje en parasol zijn te huur voor $10 per stuk. Je kunt hier gratis parkeren. Het is een heerlijk strand om te gaan zwemmen, je zult waarschijnlijk alleen geen koraal of schildpadden tegenkomen.

Stranden op Aruba

Palm beach

Ten noorden van Eagle beach ligt Palm beach, een wereldberoemde plek. Dit is het strand met de meeste hotels, barretjes en restaurants. Je kunt hier je hart op als je gek bent op leuke lunchplekken aan het water en gezelligheid. Ook ’s avonds is Palm beach een aanrader, hier liggen veel leuke cafes en clubs. Ook vertrekken vanaf hier verschillende snorkeltours rondom het eiland, zoals de Pelican tours. Wil je niet graag in de enorme drukte zitten? Vermijd dan het weekend op Palm beach.

Stranden op Aruba

Baby Beach

Helemaal op het zuidelijkste puntje van Aruba vind je Baby beach, een ideale plek om met kinderen naartoe te gaan. Dit komt doordat het in de lagune nooit dieper wordt dan 1 meter. Je kunt dus in de lagune geweldig zwemmen en snorkelen. Het is niet aan te raden om de lagune te verlaten en de open zee op te gaan. Het is in de lagune mogelijk om schildpadden tegen te komen, dus vergeet vooral de snorkels niet.

Stranden op Aruba

Boca Catalina

Boca Catalina is mijn persoonlijke favoriet op het hele eiland, wat een geweldige plek! Je kunt hier echt je ogen uitkijken, het is een paradijs op aarde. Vlakbij Tres Trapi vind je dit zandstrand waar maar een aantal parasols staan. Het is dus totaal niet te vergelijken met grote stranden zoals Baby beach of Palm beach. Bij Boca Catalina kun je goed snorkelen, je kunt gewoon vanaf het strand de zee in lopen met jouw snorkel. Naar mijn mening kun je hier echt uren rond dobberen met je snorkel. Dit is een goede plek om schildpadden te spotten.

Stranden op Aruba

Arashi beach

Het meest noordelijke strand van het eiland is Arashi beach, een strand net voor de vuurtoren op het noordelijkste puntje van Aruba. Arashi beach is een plek waar je heerlijk kunt genieten van het mooie weer en het heldere water. Op het strand zijn veel strandbedjes en parasols te vinden voor de standaard $10 per persoon. Ook is er een restaurant waar je eten en drinken kunt bestellen! Kortom een heerlijke plek om even tot rust te komen na het beklimmen van de vuurtoren (aanrader).

Stranden op Aruba

Tres Trapi – mooiste stranden van Aruba

Dit keer geen zandstrand maar een strand met voornamelijk rotsen. Dat klinkt misschien minder aantrekkelijk maar bij Tres Trapi heb je wel de meeste kans om schildpadden te spotten van het hele eiland. Daarnaast hebben ze uiteindelijk een trap gemaakt in de rotsen zodat je eenvoudig de zee in kunt gaan. Geen plek om uitgebreid te gaan zonnen dus maar een geweldige plek om te gaan snorkelen. Tres Trapi ligt op het noordelijke deel van het eiland net zoals Arasi beach en Boca Catalina. Je kunt deze stranden dus goed met elkaar combineren.

Stranden op Aruba

Druif beach

Dit strand kun je niet zomaar met de auto bereiken zoals alle andere. Je moet hiervoor namelijk een jeep of buggy huren, anders kun je de weg naar Druif beach niet rijden. Op het noordelijke gedeelte van het eiland zijn namelijk alleen maar zandwegen. Druif beach is dan ook het rustigste strand qua bezoekers in dit rijtje. De golven zijn namelijk hoog en je moet dus wel een goede zwemmer zijn om hier de zee in te gaan. Het strand bestaat voornamelijk uit kiezels dus het aantrekken van waterschoenen is geen overbodige luxe.

Wat vind jij van de mooiste stranden van Aruba? Welke zou jij het liefst bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Aruba?

~ Fijn hotel op Aruba

~ Snorkel tour rondom Aruba

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge