De Nederlandse Antillen staan bekend om de mooie snorkelplekken en ook op Aruba is dat zeker waar. Tijdens onze vakantie naar Aruba hebben we daar dan ook zeker van genoten. Een leuke tip is om met Pelican Adventures een snorkeltour bij Aruba te gaan doen, daar vertel ik je vandaag alles over. De cruise waar het over gaat heet Sailing & snorkeling!

Vertrek vanaf Palm Beach

Palm Beach is het populairste en langste strand van heel Aruba, de Pelican Adventures zit hier gevestigd. Het is dus een leuke kans om meteen dit strand te ontdekken. Je kunt op verschillende plekken gratis parkeren maar je kunt ook voor een betaalde optie gaan bij Playa Linda Parking Lot. De snorkeltour bij Aruba vertrekt om 14:00 uur en je moet om half 2 aanwezig zijn. Het is daarom een leuk idee om van te voren bij Palm Beach te gaan lunchen.

Het inchecken gaat makkelijk met de bevestigingsmail dus zorg dat je hier een screenshot van hebt of bereik hebt tijdens het aanmelden.

Snorkelstop 1: Boca Catalina

Vanaf Palm Beach is het ongeveer een half uur varen naar de eerste stop. Onderweg krijg je van de gezellige crew uitleg over de omgeving, het snorkelen en het eiland. Eenmaal aangekomen bij Boca Catalina gaat de trap het water in of kun je van de boot af springen. Bij Boca Catalina heb je veel mooi koraal en kun je genieten van de onderwaterwereld van Aruba. Er is ook een kans op schildpadden, helaas hebben wij die niet gezien tijdens onze snorkeltocht. Het is een mooie plek om te snorkelen, het water is rustig en de onderwaterwereld mooi.

Snorkelstop 2: Gezonken schip Antilla

De tweede stop, en mijn favoriet, is het gezonken schip. Het Antilla wrak ligt al sinds 1939 op de bodem van de oceaan voor de kust van Aruba. Zelf ben ik eerder bij een gezonken schip geweest op Curaçao maar dat is echt niet te vergelijken met de Antilla. Het schip is namelijk 120 meter lang en dus echt groot! Je kunt hier helemaal langs snorkelen en genieten van de mooie onderwaterwereld in en rond het schip. De golven zijn hier hoog en de zee is vrij wild, daar moet je dus wel tegen kunnen. Voor mensen die nog nooit gesnorkeld hebben kan het heftig zijn. Dit vond ik echt het hoogtepunt van de snorkeltour bij Aruba.

Open bar & gezelligheid aan boord

Tijdens het varen is er een open bar op de boot van Pelican Advertures. Je kunt frisdrank en alcoholische dranken kosteloos halen bij de bar en genieten van het lekkere weer. Je vaart met de catamaran langs de kust van Aruba en maakt onderweg dus twee stops. Aan boord is het gezellig met een muziekje en kun je kiezen voor een plekje in de zon of schaduw. De crew van Pelican Adventures is ontzettend vriendelijk en willen je graag helpen. Tijdens het snorkelen is er altijd een crew lid in het water om te helpen daar waar nodig.

Praktische informatie snorkeltour bij Aruba:

  • Neem voldoende zonnebrand mee
  • De prijs van de snorkeltocht is $59 per persoon dit is inclusief drank, snorkels en snacks.
  • Als je de mogelijkheid hebt, is het leuk om een Go Pro of andere soort onderwatercamera mee te nemen.
  • De boot vaart op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
  • Het is een 2,5 uur durende boottocht.

Disclaimer: Wij maakten deze tocht op uitnodiging van Pelican Tours. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijk mening.

Zou jij deze snorkeltour bij Aruba willen doen? Welke van de twee plekken lijkt jou het gaafst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Aruba?

~ Hotel tip op Aruba

Bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “Snorkeltour bij Aruba: Pelican tours – gezonken schip en meer”

  1. Wat een leuke reistips! Ik vind plaatsen waar een boot of jacht gezonken is altijd erg interessant om te bezoeken, dus ik zou het wrak Antilla ontzettend graag willen zien. Ik stuur het artikel door naar mijn vriend, wie weet wordt dat onze volgende vakantiebestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge