Het is november en het is buiten grijs en grauw, dat betekent dat we alweer kunnen uitkijken naar de zomer van volgend jaar. Zelf ben ik altijd al rond september bezig met het verzinnen van een nieuwe bestemming. Maar meestal is november t/m januari de meest populaire periode om de zomervakantie te boeken. Daarom bespreken wij vandaag de top 5 leukste bestemmingen voor de zomer van 2022. We gaan hier specifiek in op camping bestemmingen!

leukste bestemmingen

Frankrijk

Een good old favorite is natuurlijk Frankrijk, iedereen is wel eens gaan kamperen in Frankrijk. Het land heeft veel te bieden, is niet heel ver rijden en is vaak kindvriendelijk. Een geschikte camping in Frankrijk is dan ook makkelijk te vinden voor iedereen. Je kunt gaan voor een camping in de Ardennen of de Vogezen als je gekt bent op avontuur. Maar ben je meer van het shoppen en steden bezoeken dan is de Côte d’Azur misschien een betere optie. Kortom Frankrijk is een echt kampeerland waar je altijd wel een geschikte camping kunt vinden!

Spanje

Als je iets meer naar het zuiden afzakt, kom je bij Spanje. Een camping in Spanje vinden is goed te doen, er is namelijk veel aanbod. Van grote campings aan het water tot kleinschalige campings op het platteland. Je kunt hier echt genieten van het mooie weer en de fijne omgeving. In Spanje kun je alles vinden wat je zoekt voor een zomervakantie: lekker eten, goed weer, mooie landschappen en gezelligheid!

Kroatië

Het is een bestemming die steeds meer opkomt de laatste jaren, Kroatië. Ik ben hier ook meerdere keren geweest en iedere keer weer werd ik positief verrast. Het is een land met veel verschillende landschappen en daardoor ook allerlei activiteiten die je niet mag missen. Een mooie camping aan de zee of juist een camping met veel activiteiten in de bergen, het kan allemaal in Kroatië.

sportieve activiteiten in Zweeds Lapland

Zweden: mijn favoriet van de leukste bestemmingen

Zelf ben ik enorm gek op Scandinavië dus ook in het lijstje met de leukste camping bestemmingen voor 2022 mag Zweden niet ontbreken. Het is misschien een bestemming waar de meeste niet meteen aan denken maar het is toch echt een goede camping bestemming. Alle campings zijn kindvriendelijk en er worden over het algemeen veel activiteiten georganiseerd. Zo kun je paddenstoelen gaan zoeken in het bos, kanoën op één van de meren of gaan voor een cultureel bezoekje aan een vikingdorp. In Zweden is er genoeg te doen voor actieve gezinnen of stellen, ben jij dit? Dan is kamperen in Zweden echt een aanrader!

Luxemburg

Luxemburg is ontzettend populair onder gezinnen met jonge kinderen. De campings zijn over het algemeen kleinschalig en daarmee aantrekkelijk voor gezinnen. Daarnaast heeft vrijwel iedere camping een beekje of rivier waar de camping aan grens.t Voor de kids natuurlijk enorm leuk om hier aan te spelen. Maar ook qua cultuur doet Luxemburg niet onder voor andere bestemmingen. Met de vele kastelen en burchten zijn er hier genoeg plekken waar je een leuk dagtochtje naartoe kunt maken.

Welke van deze leukste bestemmingen zou jij willen bezoeken? Ben jij meer van het zuiden of het noorden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer campings?

~ Camping Normandië

~Camping Ardennen

6 gedachten over “Top 5 leukste bestemmingen voor de zomer van 2022”

  1. Van deze lijst zijn Frankrijk en Spanje favoriet. Ik ga ook graag naar Portugal, Italië. Scandinavië ben ik nog nooit geweest maar zou ik graag eens willen bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge