Mede door de corona crisis ben ik het steeds leuker gaan vinden om bezig te zijn met interieur. Daarom schrijf ik ook steeds vaker over tips die hiermee te maken hebben. Zoals vandaag over deurkrukken in jouw woning! Een deurkruk kan een woning echt maken of breken, daar ben ik van overtuigd. Daarom kan het tof zijn op de krukken te vervangen en zo een andere stijl te creëren in huis. Het is helemaal huurvriendelijk en iedereen kan de sets zelfs plaatsen!

Deurkrukken vervangen

Als je de keuze hebt gemaakt om de sets te gaan veranderen is de eerste stap, het verwijderen. Het vervangen van deurkrukken is over het algemeen erg makkelijk. Je hebt vaak alleen een schroevendraaier of boor nodig om de oude handvaten te verwijderen. Vervolgens is het plaatsen ook enorm makkelijk, zelfs iemand met twee linkerhanden kan een deurkruk vervangen. Maar welke set past goed bij jouw interieur? Dat lees je in de volgende alinea.

Deurkrukken

Welke sets passen bij jouw interieur?

Een deurkrukset is er in alle soorten en maten, van authentiek tot strak en modern. Daarom is het belangrijk om te bepalen welke stijl bij jouw interieur past. Heb je een jaren 30-woning? Dan kan een authentiek zilver met zwarte set heel gaaf staan, maar in een nieuwbouwhuis is bijvoorbeeld een strakke zwarte klink weer mooi. Ga daarom eerst na wat voor soort stijl jullie interieur heeft en welke kleuren en materialen hierbij passen. Zelf haal ik graag inspiratie van Pinterest voor interieur dus daar kun je ook zeker even op kijken.

Deurkrukken

Renter-friendly – ook voor huurhuizen

Belangrijk is dat het ook een hele goede optie is voor huurhuizen. Je kunt de deurkrukken vervangen zonder dat daar een aanvraag voor ingediend hoeft te worden. Het is dan wel zaak dat je de oude sets bewaart en weer terug plaatst wanneer je het huis verlaat, zo heb je geen gedoe. En heb jij gedurende jouw tijd daar, een toffe uitstraling in het huis. Verder kun je de sets vaak gewoon meenemen naar je volgende woning, de meeste krukken zijn namelijk universeel en kunnen op meerdere deuren worden gebruikt.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij de deurkrukken in jouw huis vervangen of niet? Ben je geïnspireerd het nu wel te gaan doen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer interieur tips?

~ Mooie foto op hout

~ Keuken make-over

4 gedachten over “Deurkrukken maken het verschil in jouw woning”

  1. Nee, maar dat was altijd wel de bedoeling. Hier hebben we ontzettend lelijke deurkrukken van die oude Duitse troep haha. Ik wilde altijd graag moderne, zwarte maar is er nooit van gekomen helaas. En nu gaan we verhuizen dus is het hier niet meer nodig. Misschien in het andere huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge