De eerste maanden van het jaar is voor veel Nederlandse toeristen dé periode om op wintersportvakantie te gaan. Voor sommigen is dit een jaarlijkse traditie, voor anderen is dit de eerste keer dat ze gaan wintersporten. Of je nu voor de eerste keer gaat over voor het tiende jaar op rij, een aantal tips kunnen je helpen om je wintersport nét even wat soepeler te laten verlopen. Wij zetten een aantal van deze tips voor je op een rij.

Wintersport in Monts Jura

Goed materiaal op jouw wintersportvakantie

Om goed te kunnen skiën of snowboarden heb je goed materiaal nodig. Je kunt in Nederland je eigen materiaal aanschaffen bij verschillende speciaalzaken. Informeer bij de speciaalzaak naar de mogelijkheden die het beste bij jouw wensen passen. Ook is het in veel skigebieden mogelijk om ter plekke kwalitatief materiaal te huren.

Kleed je tegen de kou

Hoewel een lekker zonnetje natuurlijk geweldig is om in te skiën, het kan op de piste nog altijd koud zijn. De lage temperatuur in combinatie met een scherpe wind kan er voor zorgen dat je het snel koud krijgt. Om toch fijn te kunnen blijven skiën is het belang om jezelf goed aan te kleden met bijvoorbeeld thermokleding.

wintersportvakantie

Zuinig op je smartphone

Natuurlijk wil je ook tijdens het skiën goed bereikbaar zijn, of wil je met je smartphone leuke foto’s en video’s maken om op social media te delen, maar wees voorzichtig met je smartphone. Een smartphone en sneeuw gaat niet goed samen. Heb jij bijvoorbeeld een mooie iPhone X van KPN maar heb je hem in de sneeuw laten vallen? Bepaalde trucjes bieden hulp bij een natte telefoon, en zorgen ervoor dat je een smartphone snel droog krijgt.   

Hemsedal wintersport

Neem ski-les

Ben je nog vrij onervaren als het gaat om skiën maar wil je toch optimaal genieten van de wintersportvakantie? Neem dan een ski-les. Dan krijg je de basis van het skiën het snelst onder de knie, en kun je na een paar dagen zelfstandig skiën. Als het gaat om de hoeveelheid sneeuwval, zal dit per wintersportgebied verschillend zijn.

Veiligheid boven alles

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook tijdens wintersport kunnen ongelukken gebeuren, dus zorg dat je veiligheid hoog in het vaandel hebt staan. Zo kun je een helm dragen die je beschermt bij een val. Ook is het verstandig om niet van gevaarlijke pistes af te gaan als je daar niet ervaren genoeg voor bent.

Wintersport in Monts Jura

Goed eten tijdens wintersport

Wintersport kan erg intensief zijn. Een dag op de piste is bijna topsport. Je verbrand veel calorieën en bent erg actief bezig. Daar hoort goede voeding bij, om dit vol te kunnen blijven houden voor een aantal dagen. Dus zorg voor een goed en stevig ontbijt, en neem tijdens de lunch ook een stevige hap, zodat je er de rest van de middag weer tegenaan kan.

Goed insmeren tijdens jouw wintersportvakantie

Last but not least, vergeet je niet in te smeren. De zon op je gezicht, en zeker in sneeuwrijke gebieden, kan erg fel zijn. Hierdoor heb je grote kans dat je gezicht verbrand. We kennen allemaal de gevaren van huidkanker, zorg daarom dat je je een aantal keer per dag goed insmeert met de juiste factor. Dan hoef je je daar geen zorgen om te maken en kun je zorgeloos genieten van jouw wintersportvakantie.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke tips heb jij nog voor de aankomende wintersportvakantie? Naar welk gebied ga jij dit jaar? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Monts Jura – Frankrijk

– Kirchberg – Oostenrijk

~ Are – Zweden

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “7 tips voor jouw aankomende wintersportvakantie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge