Ga je op vakantie? Dan wil je natuurlijk niet voor vervelende onverwachte gebeurtenissen komen te staan. Het is dan goed om even naar een reisverzekering te kijken. Voor een reisverzekering ben je bij Allianz Global Assistance aan het goede adres. Maar, kies je voor een kort- of doorlopende reisverzekering? Neem je nog een annuleringsverzekering erbij? Kom hieronder het een en ander te weten over reis- en annuleringsverzekeringen. Op reis met een verzekering, in dit artikel vind je er alles over!

simkaart kopen in indonesië - op reis met een verzekering

Reisverzekering

Door middel van een reisverzekering ben je verzekerd voor schade of kosten die voortvloeien uit onverwachte gebeurtenissen tijdens je vakantie. Deze gebeurtenissen kunnen de volgende scenario’s bevatten: schade aan bagage, kosten voor een langer verblijf of kosten voor vervangend vervoer. Zonder reisverzekering kan je namelijk voor hoge kosten komen te staan. Het is wel van belang om de reisverzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat. Bekijk altijd de polisvoorwaarden om te zien wat wel en wat niet verzekerd wordt.

mount batur beklimmen

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is iets anders dan een reisverzekering. Door middel van een annuleringsverzekering ben je namelijk verzekerd tegen de kosten die gemaakt moeten worden wanneer je niet op vakantie kunt gaan. Je moet de vakantie afbreken of annuleren. Dit kan zijn bij ziekte van jou, je reisgenoot of van familie. Het is verstandig om altijd de polisvoorwaarden te controleren. Op deze manier weet je welke geldige reden er nodig is om je vakantie te annuleren. Een annuleringsverzekering is niet alleen geldig voordat je op vakantie gaat, maar ook tijdens je vakantie. Mocht je tijdens je vakantie moeten annuleren, worden de vakantiedagen die je gemist hebt vergoedt.

wat te doen op bali

Kort- en doorlopende verzekering

Wanneer je een reisverzekering afsluit, heb je ook nog de keuze tussen een kort- en doorlopende verzekering. Een kortlopende verzekering sluit je per vakantie af. Dit is aan te raden wanneer je maar een paar keer per jaar op vakantie gaat. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is het waarschijnlijk voordeliger om een doorlopende verzekering af te sluiten. Een doorlopende verzekering is namelijk een jaar geldig. Zo kun je op reis met een verzekering, het hele jaar door!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Op reis met een verzekering? Welke verzekeringen heb jij voor op reis? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Gadgets voor op reis

– Reislijsten

~ 7 tips voor wintersport

8 gedachten over “Op reis met een verzekering – alle nodige informatie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge