Hoewel ik natuurlijk over reizen schrijf, vind ik het de laatste tijd steeds interessanter om te kijken naar de combinatie tussen eten en reizen. Vaak ga je uit eten op reis en kom ik zelfs een aantal kilo aan, daar wil ik vanaf. Daarnaast eet ik op reis vaak weinig vitaminen en mineralen omdat je een beperkte hoeveelheid mogelijkheden hebt. Toen ik hoorde over de vegan maaltijdvervanger van Jimmy Joy was ik meteen enthousiast.

vegan maaltijdvervanger

Het belang van vegan eten

De laatste jaren ben ik mij steeds bewuster geworden van het belang van vegan of vegetarisch eten op reis. Op reis bestel je al snel een hamburger of kies je voor een ander gerecht met vlees erin. Zelf begon ik steeds vaker te kiezen voor vegetarische maaltijden en ook vegan. Toen ik de vegan maaltijdvervanger van Jimmy Joy ontdekte was ik helemaal verkocht. Ze hebben namelijk veganistische maaltijdvervangers die je gemakkelijk mee kunt nemen op reis.

vegan maaltijdvervanger

Het verpakkingsmateriaal

Denk eens aan het bereiden van een gemiddelde maaltijd. Groente zit in een plastic zakje, vlees in een plastic bak en de aardappels worden ook in een zak verkocht. Als je kijkt naar de verpakkingen van JimmyJoy, dan bevat één exemplaar maar liefst vijf maaltijden. Heel erg goed over nagedacht dus! Je bespaart dus ontzettend veel afval als je de maaltijdvervangers van JimmyJoy neemt. Ondanks dat je weinig verpakkingsmateriaal hebt, vind ik de verpakkingen ook erg mooi, het design is erg leuk. Natuurlijk vind je achterop alle nodige informatie over de ingrediënten van de shakes, drankjes en repen.

vegan maaltijdvervanger

Alles is erg compact en dus makkelijk mee te nemen

Wat ik erg leuk en handig vind is dat alles goed mee te nemen is op reis. De zakken met shakes kun je gewoon in jouw handbagage meenemen en nemen niet veel ruimte in. Het enige is de shaker die lastig kleiner te maken is, zelf stop ik hem gewoon vol met healthy bars. Als ik dan op bestemming aan ben gekomen zet ik mijn shakes in de koelkast en neemt de beker dus niet veel ruimte in. Verder zijn de repen ook makkelijk mee te nemen, je kunt er gewoon dagelijks één in jouw tas gooien en opeten. Het is maar net wat jij handig en fijn vindt. Zelf heb ik de XL shaker maar je kunt natuurlijk ook voor de kleine shaker gaan. Deze is namelijk nog makkelijker om op reis mee te nemen.

Vitaminen en mineralen

Een vegan maaltijdvervanger van Jimmy Joy bevat alle vitaminen en mineralen die een menselijk lichaam dagelijks nodig heeft. Alle nodige voedingsstoffen heb je dus in één keer binnen gekregen. Het werkt dus echt als een maaltijdvervanger, daarnaast is het niet meer nodig om een maaltijd te nuttigen. Zelf gebruik ik de shakes als vervanger van mijn ontbijt, de shakes vullen goed en geven je dus meteen alle nodige voedingsstoffen! Gemiddeld heb je vier uur lang een gevuld gevoel, na het drinken van een shake.

Heel veel keuze qua smaken bij deze vegan maaltijdvervanger

Zelf heb ik de aardbeien, vanille, chocolade, mango, chai latte en banaan smaken voor de maaltijdshakes. Ook heb ik de repen in chocolade en vanille geprobeerd. Beide vond ik erg lekker. Voor de shakes is het erg persoonlijk denk ik, zelf vind ik de vanille erg lekker en ben ik minder gek op banaan en chai latte. Maar andere mensen zweren weer bij aardbei en chocolade. Het is een kwestie van smaak dus ik zou vooral aanbevelen om te kiezen voor een smaak die bij jou past.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Gebruik jij een Vegan maaltijdvervanger? Mijn tip: probeer het! Ga voor een startersbox en merk welke smaken bij jou passen. Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ 10 reisgadgets voor in Azië

– Packing cubes

~ Studeren in het buitenland

Bewaren op Pinterest?

9 gedachten over “Vegan maaltijdvervanger voor op reis: JimmyJoy!”

  1. Ik houd op vakantie zelf wel van een sporadisch stukje vlees maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit dé uitkomst is voor Vegans! Het klinkt ook wel lekker. Misschien ga ik ze wel uitproberen puur uit nieuwsgierigheid! ?

  2. Het klinkt erg goed. Ik ben lactose intollerant ik mag alleen maar vegan kant en klare dingen eten geen bewerkt vlees en geen melk enzo. Dit ziet er smakelijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge