Het Chitwan National Park ligt in het zuiden van Nepal aan de grens met India. Het park staat bekend om zijn indrukwekkende flora en fauna en daarom moet je dit absoluut niet overslaan tijdens een bezoek aan Nepal. Al eerder schreef ik een artikel over een jeepsafari in het gebied maar wat te doen in Chitwan National Park? Er is meer dan alleen een jeepsafari dus lees vooral verder.

wat te doen in Chitwan
Jeepsafari in Chitwan

Wandelsafari

Misschien wel de stoerste optie, is de wandelsafari. Je gaat dan samen met een gids te voet het Chitwan National Park in. Dit betekent dat je goed moet luisteren naar de gids en ook vooral niet te ver van zijn zijde moet wijken. Vaak is het wel zo dat je met een jeep het gebied in gaat, aangezien de oppervlakte ruim 950 km2 is. Vanaf een bepaald punt ga je dan wandelen en kom je uiteindelijk weer terug bij de jeep. Tenzij je echt aan de rand van het park verblijft kun je echt vanaf de accommodatie wandelen. Het is wel belangrijk dat je goede wandelschoenen meeneemt, afhankelijk van het weer kan het erg drassig zijn.

Jeepsafari in Chitwan
Jeepsafari in Chitwan

Jeepsafari

Al eerder heb ik hier een blog over geschreven, jeepsafari in Chitwan. Maar toch moest ik het hier nog even aanhalen. De jeepsafari is namelijk ontzettend gaaf. Je gaat in een gecamoufleerde jeep het park in, afhankelijk van jouw verblijfslocatie kan het 10 tot 30 minuten duren voordat je in het gebied bent. De dieren leven namelijk niet echt langs randen van het park maar verstoppen zich graag diep in het gebied. Wij hadden een ontzettend leuke en enthousiaste gids die echt alles over de flora en fauna in het gebied wist. Dit is echt een fijne toevoeging want mijn kennis over flora en fauna is vrij beperkt. Tijdens het rijden kom je verschillende dieren tegen zoals herten, vogelsoorten en met een beetje geluk neushoorns.

wat te doen in Chitwan

Wat te doen in Chitwan? Fietsen

Nepal is een ontzettend bergachtig land, zoals bekend ligt de Himalaya er en dat zorgt voor enorm hoge pieken. Op de meeste plekken is het dus niet ideaal om te gaan fietsen. Maar wat te doen in Chitwan? Fietsen! Het is hier namelijk wel een optie, doordat het gebied erg vlak is in vergelijking met de rest van Nepal kun je hier eenvoudig fietsen. Wij gingen op pad met een lokale gids langs de kleine dorpjes en mooie rijstvelden. Tegen de zonsondergang op pad gaan is erg gaaf. Je ziet dan echt een prachtig landschap zich ontvouwen.

Rivier bezoeken – kanoën

Door het Chitwan National Park lopen verschillende rivieren. Het is gaaf om hier naartoe te gaan. Wij deden dit per fiets vanaf onze homestay. Maar in veel gevallen kun je hier ook met de jeep naartoe gaan. De rivier is ontzettend grootst en stroomt over het algemeen hard. Ook in de rivier is veel flora en fauna te vinden zoals krokodillen en soms zelfs neushoorns. Het is heel leuk om een stukje langs de rivier te wandelen. De lokale bevolking gebruikt de rivieren in het gebied ook om te wassen en dergelijke. Het is daarom heel bijzonder om te zien dat het altijd gezellig en druk is rond te rivieren in het park.

Welke activiteiten van wat te doen in Chitwan zou jij het liefst doen? Had jij wel eens van het nationale park gehoord? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nepal?

~ 16 dagen cultuur en natuur in Nepal

Jeepsafari Chitwan

~ Praktische tips Nepal

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge