Helaas zit het er niet altijd in om een verre reis te maken of iedere schoolvakantie op vakantie te gaan. Daarom zijn er veel leuke alternatieve waardoor je wel echt een vakantiegevoel krijgt maar niet op vakantie hoeft te gaan. Een dagje weg kan al zoveel mooie herinneringen opleveren. Zelf ben ik dol op pretparken en ga ik het liefst in alle attracties. Een leuk dagje weg is daarom een dagje naar een pretpark!

Tips voor een dagje naar een pretpark

Laten we beginnen met de tips om een leuk dagje naar een pretpark te beleven. Allereerst is het handig om eerst van de pretparken alle nodige informatie op te zoeken. Hoelaat gaat het park open en wat zijn de entreekosten? Dit soort informatie is namelijk wel nodig om een leuk dagje te beleven. Daarnaast is mijn tip altijd, als het kan, ga op een doordeweekse dag. Dan zijn alle rijen namelijk een stuk korter en kun je dus extra genieten van een dagje naar een pretpark. Daarnaast is het handig om jezelf van te voren in te lezen met betrekking tot de attracties. Kunnen alle kinderen in de attracties die in dit park staan.

dagje naar een pretpark

Efteling

Dan naar de Efteling, een prachtig park in Brabant waar iedereen wel eens is geweest. De sfeer in het park is magisch, het sprookjesbos is uniek en er zijn de laatste jaren een aantal leuke nieuwe attracties bij gekomen. Zelf vind ik de Baron 1898 enorm gaaf maar daarvoor moet je wel van achtbanen houden. Voor degene die iets minder gek zijn op adrenaline heb je er ook de fata morgana, het sprookjesbos en de droomvlucht. Het is een park waar voor de hele familie iets te doen is, je kunt hier dus echt een gezellig dagje weg van maken.

Drievliet

Laten we dichtbij huis beginnen, voor ons is dit maar 20 minuten rijden. Een park dat we daarom ook vaak bezoeken. Drievliet is relatief kleinschalig en daardoor ook een stuk goedkoper dan zijn twee onderstaande concurrenten. Alle attracties in Drievliet kun je hier vinden. Mijn persoonlijke favoriet is de Formule X, de snelste achtbaan die het park heeft. Doordat het kleinschalig is, sta je ook niet zo lang in de rij als bij andere parken, mede daarom een favoriet.

dagtrip Disneyland - dagje naar een pretpark

Disneyland Parijs

Sinds de Thalys weer rechstreeks vanuit Nederland naar Disneyland Parijs rijdt, is ook een dagje naar dit park niet meer onmogelijk. Het is natuurlijk wel duurder dan naar Drievliet of de Efteling maar je hebt ook een stuk meer attracties en aan het einde van de dag de vuurwerkshow. Het is echt een magische plek voor mij. De attracties zijn leuk en de sfeer in het park is geweldig. Alle Disney figuren lopen er rond en kun je mee op de foto. Voor kinderen is het echt een te gekke dag als je hier naartoe gaat.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga jij wel eens een dagje naar een pretpark? Welke van deze drie vind jij het leukst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer pretparken?

~ Dagje met de trein naar Disneyland Parijs

Europa Park Duitsland

~ Universal in Amerika

Bewaren op Pinterest?

11 gedachten over “Dagje naar een pretpark: Disneyland, Efteling of Drievliet”

  1. Ik ben twee keer naar Disney en volgens mij ook twee keer naar de Efteling. Hoewel de sfeer top is, is het voor iemand die een rolstoel niet uit kan weinig aan, haha.

  2. Ik vind Disney super natuurlijk, maar in ons land vind ik de Efteling toch wel bijna niet te evenaren. Zo mooi gemaakt allemaal. Mijn favoriet blijft de Droomvlucht! 🙂

  3. Ik ben gek op de Efteling. Als je nu zou zeggen “Amina, nu naar de Efteling?”, zou ik meteen meegaan. De Winter Efteling wil ik ook nog steeds een keer meemaken. Disneyland Parijs staat ook op m’n bucket list maar ik denk dat de attracties qua snelheid daar misschien nog heftiger zijn? En ik trek Villa Volta, het Schip en de Python al niet xxx
    Amina onlangs geplaatst…Dit zijn de 10 meest gelezen artikelen in 2019My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge