Tijdens een fijne vakantie in Zuid-Frankrijk is het vinden van leuke stadjes en stranden geen probleem. Maar je kunt vaak door de bomen het bos niet meer zien. Daarom deel ik mijn persoonlijke favoriet, namelijk Villefranche-sur-Mer vlakbij Nice in het zuiden van Frankrijk. Je kunt hier echt genieten van de mooie omgeving en het echte gevoel van Zuid-Frankrijk.

Villefranche-sur-Mer
Villefranche-sur-Mer

De Côte d’Azur

De Côte d’Azur is een bekende regio als het gaat om vakantie vieren in Frankrijk. De kust staat bekend om de grote steden zoals Nice, Saint-Tropez en Cannes. Maar daarnaast zijn er ook super leuke plekken die minder groot en bekend zijn. Je kunt zelf kiezen voor een plek waar jij graag naartoe wilt, zoals bijvoorbeeld Villefranche-sur-Mer, mijn favoriet. De Côte d’Azur kent een heerlijk klimaat en is zelfs in oktober de ideale bestemming voor een zonvakantie. Wij hebben hier in oktober nog in bikini op het strand kunnen liggen.

Lunch langs de boulevard

Wanneer je in het mooie dorpje aankomt, geniet je meteen van de mooie boulevard waar je heerlijk over kunt wandelen. Het lekkere strand kun je vanuit hier als zien liggen maar stop vooral eerst voor een lekkere lunch. Langs de boulevard zijn meerdere leuke strandtentjes te vinden dus je kunt neerploffen waar je zelf zin in hebt. Wij kozen voor een lekkere brasserie, Lou Bantry, waar vandaan je echt een geweldig uitzicht hebt over de hele baai. De prijzen zijn goed en en de bediening is vriendelijk.

Villefranche-sur-Mer
Villefranche-sur-Mer

Het strand van Villefranche-sur-Mer

Dan is het nu echt tijd voor het hoogtepunt van Villefranche-sur-Mer, namelijk het strand. Je kunt hier echt optimaal genieten van de Franse zon. Het strand is klein en overal het algemeen niet heel druk. Er is maar één strandtentje en die was tijdens ons bezoek gesloten. Dus je moet zelf voldoende eten en drinken meenemen. Ook is het huren van een parasol of iets dergelijks niet mogelijk. Gelukkig kun je langs de boulevard op verschillende plekjes parasols maar ook eten & drinken scoren. Het strand bestaat uit hele kleine steentjes, waardoor het meer weg heeft van een zandstrand. Het water is werkelijk heerlijk maar het mooist is het uitzicht op de hele baai.

De treinverbinding

Vanaf Villefranche-sur-Mer kun je eenvoudig met de trein naar allerlei grote steden. Zo kun je binnen 16 minuten met de trein in het unieke Monaco zijn. De treinticket van te voren boeken is een aanrader, aangezien je op het station soms lang in de rij moet staan om een kaartje te kopen. Hierdoor kan het zijn dat je de trein die je in gedachten had, mist. Ook plaatsen zoals Cannes en Nice zijn allemaal met de trein binnen één uur te bereiken vanuit dit dorpje.

Ben jij meteen enthousiast om naar Villefranche-sur-Mer te gaan? Ben jij wel eens in deze regio geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Frankrijk?

~ De leukste tips in Nice

~ Een dagje naar Monaco

5 gedachten over “Villefranche-sur-Mer: genieten onder de rook van Nice”

  1. Wij willen hier van de zomer ook heen! Prachtig! Nou zie ik op Google elke keer een foto van hogeraf met uitzicht op de baai en paarsachtige bloemen. Wij willen hier ook graag langs maar kunnen nergens een locatie vinden of uitleg hoe je daar komt. Kan jij ons helpen? Mijn dank zal zeer groot zijn! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge