Een stedentrip naar Nice is echt een aanrader! De Franse stad kent een heerlijk klimaat en de stad heeft daarnaast ook veel mooie bezienswaardigheden te bieden. Maar wat te doen in Nice? Vandaag geef ik mijn tien beste tips. Van de mooie oude binnenstad tot een heel modern park. Je kunt het allemaal vinden in deze stad!

Wat te doen in Nice

Vieille Nice

Het oude gedeelte van Nice is de moeite waard om doorheen te struinen. Je kunt hier echt de leukste winkeltjes en bakkerijen tegen komen. Wij gingen iedere morgen op pad om een lekker ontbijt te scoren. Het is wel even in de rij staan want de meeste Fransen doen dit ook. In het oude gedeelte van de stad zijn veel bijzondere gebouwen te vinden zoals het Palaice de Justice en verschillende kerken.

La Cathedrale Sainte-Reparate

In 1650 begon de bouw aan deze kerk maar pas in 1949 is deze afgebouwd. Doordat de kerk zo lang in bouw is geweest is de stijl heel bijzonder geworden. Je kunt erin terug zien dat sommige delen ouder zijn dan andere. De kerk is nog steeds in gebruik van de rooms-katholieke gemeente in de stad. Je kunt de kerk dus alleen bezoeken wanneer er geen diensten zijn. Zoals de naam al doet vermoeden is de kerk opgedragen aan de Maagd Maria en de Heilige Reperata.

Wat te doen in Nice

Colline du Chateau – uitzichtpunt

Deze heuvel vormt de oorsprong van de stad, hier is Nice in 11e eeuw gevormd maar daar kun je helaas niet veel meer van zien. Het kasteel dat hier vanaf de 11e eeuw heeft gestaan is helaas in de 16e eeuw verwoest en niet meer heropgebouwd. Maar nu is het een mooi park waar vandaan je een geweldig uitzicht hebt over de hele stad. Het is wel even een klim naar boven maar het uitzicht is het meer dan waard. Een aanrader is om dit in de ochtend te doen, om de echte hitte te vermijden.

Wat te doen in Nice

Promenade des Anglais

De Promenade des Anglais bevindt zich aan het strand, een heerlijke plek om te wandelen dus. Je kunt deze promenade eigenlijk niet missen. Er is hier altijd wel iets te beleven van een leuke straatartiest tot de skaters die allerlei trucs proberen. Daarnaast vind je hier ook de bekende blauwe stoelen van Nice. Je kunt hier lekker op gaan zitten en genieten van het mooie weer en het uitzicht op zee.

Wat te doen in Nice? Dagtrip naar Monaco

Mocht je meerdere dagen in de stad zijn, dan is het de moeite waard om een dagtrip te maken naar Monaco. Je kunt eenvoudig met de trein naar Monaco, dit duurt maar 25 minuten. Zo kun je nog een land afstrepen tijdens deze stedentrip. Het is een toffe plek om een aantal uur rond te struinen met de dure auto’s, het beroemde casino en het paleis van de Princier te bezoeken. Dit allemaal kun je makkelijk in een uur of vijf bezoeken.

Wat te doen in Nice

Cours Seleya

Dit plein staat met name bekend om de kraampjes die je daar dagelijks kunt vinden. Van origine is het een bloemenmarkt maar tegenwoordig vind je hier ook schilderijen, strandlakens en kaarsen. Deze marktkraampjes vind je vooral overdag, dus als je de bloemen en verse producten wilt kopen moet je vroeg gaan. ’s Avonds veranderen de kraampjes in restaurants en kun je hier heerlijk eten. En meestal zijn er ook wel een aantal straatartiesten te vinden die een indrukwekkend optreden geven.

Wat te doen in Nice

Promenade du Paillon

De tweede promenade bevindt zich in het centrum van de stad in plaats van langs de zee. Deze promenade is 1,2 kilometer lang en heeft een moderne insteek. De promenade werd ook pas in 2011 gebouwd. Je kunt heerlijk wandelen en onderweg is er voldoende ruimte om te zitten en voor kinderen om te spelen. Er zijn allerlei speeltuinen op de promenade. Daarnaast heb je hier ook de fonteinen die zeker met mooi weer heerlijk verkoeling bieden. Je vindt op de Promenade du Paillon overigens ook verschillende punten waar je water kunt drinken.

Wat te doen in Nice

Opera de Plage – het strand!

Hoewel wij hier begin oktober waren, was het weer fantastisch! We hadden iedere dag minimaal 24 graden en zelfs één keer 28 graden. Een goede tip is dus het strand. Je kunt hier ook echt nog in het najaar goed vertoeven. Opera de Plage is het strand dat echt in de stad ligt. Vanuit ons appartement was het maar drie minuten lopen. Je kunt hier vanuit het oude centrum in ongeveer vijf minuten naartoe lopen en vanuit het nieuwe gedeelte van de stad in ongeveer 10 tot 15 minuten.

Wat te doen in Nice

Wat te doen in Nice? Fietsen!

Behalve Colline du Chateau is de hele stad vrij vlak. Dit betekent dat je hier perfect kunt fietsen. Mocht je maar kort de tijd hebben in de stad, dan kun je het beste een fiets huren en dan kun je al deze bezienswaardigheden in één dag bezoeken. Wanneer je wandelt heb je daar wel minimaal twee dagen voor nodig. Het is daarom erg handig om een fiets te huren. Langs de Promenade des Anglais zijn verschillende verhuurstations maar ook in de stad zelf zijn een aantal depots te vinden waar je een fiets kunt huren. Let wel op, je hebt hiervoor een creditcard nodig.

Place Masséna

Dit plein vormt het hart van het nieuwe gedeelte van Nice. Hier kun je namelijk niet omheen. De tegels op de grond zijn heel opmerkelijk door de zwart-wit geblokte patronen. In het midden van het plein bevindt zich een fontein. Daarnaast is het erg opmerkelijk dat er enorme pilaren staan met verschillende beelden daarop. De zeven beelden worden ’s avonds verlicht. Het Place Masséna is ook het centrum van de winkels en restaurants. Vanaf hier kun je alle kanten van de stad op.

Welke tips voor wat te doen in Nice kende jij al? Welke plekken zou jij graag bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nice?

~ Praktische informatie Nice

~ Dagtrip naar Monaco vanuit Nice

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Wat te doen in Nice? 10 tips & bezienswaardigheden – Frankrijk”

  1. Ik ben grote van fan van Nice! De colline du chateau is mijn favoriete plekje. De waterval is geweldig en wij vinden het zalig om er op het terrasje een frietje of panini te eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge