Er zijn verschillende mogelijkheden waarom je naar Marrakesh afreist, allereerst als een stedentrip. In dit geval is Marrakesh ook meteen de enige bestemming die je bezoekt. Maar je kunt ook een rondreis gaan maken in Marokko met als eerste stop Marrakesh. Dit hebben wij gedaan. De praktische informatie Marrakesh geldt voor allebei de gevallen. Je kunt hier enorm veel informatie uit halen.

transavia

Vliegen naar Marrakesh

Er zijn talloze opties om naar Marrakesh te vliegen. Vanuit Amsterdam en Eindhoven gaan er meerdere keren per dag rechtstreekse vluchten die je binnen 3,5 uur in Marrakesh brengen. Vanaf Amsterdam liggen de prijzen meestal zo rond de €200 tot 250 euro voor een retourtje. Dit kun je doen met Transavia, daar kun je ook met KLM vliegen maar dan heb je een overstap. Wij kozen er uiteindelijk voor om vanaf Eindhoven te vliegen omdat de prijzen lager liggen. Vanaf hier kun je meestal tussen de €150 tot 200 euro voor een retourtje. Wij maakten een rondreis dus hadden alleen een enkeltje nodig. Ook dit is dus een goede optie. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Tanger of Fez weer naar Nederland vliegen. Het is ook een optie om vanaf Brussel Charleroi te vliegen. Hier kun je voor €70 tot 100 euro een enkeltje boeken. Het is eenvoudig en goedkoop om te parkeren op Charleroi Airport.

praktische informatie Marrakesh

Vervoer vanaf de luchthaven

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Marrakesh merk je meteen dat je niet meer in Europa bent. Iedereen is druk en probeert een taxi aan te bieden. Het is belangrijk om goed te onderhandelen als het gaat over de prijs. Een taxi naar het centrum moet je namelijk niet meer dan €10 euro kosten. Afhankelijk van de periode waarin je reist, kan het ook voor €6 euro. Zorg dat je het adres van jouw accommodatie bij de hand hebt en spreek van te voren een prijs af met de taxi chauffeur. Als iemand meer vraagt, dan moet je gewoon naar de volgende gaan. Anno december 2019 moet je dus zorgen dat je niet meer dan 100 Marokkaanse Dirham betaalt.

hotel tip Marrakesh - Praktische informatie Marrakesh

Accommodaties in Marrakesh

In de stad stikt het van de accommodaties, op elke straathoek zijn er meerdere te vinden. Het is daarom lastig om nog overzicht te houden van welke accommodatie geschikt is. Wij verbleven in Riad De Vinci & Spa, echt een aanrader. Het personeel is vriendelijk, wij verdwaalden bij aankomst gigantisch en de manager kwam ons ophalen. Super fijn want anders waren we denk ik nog één uur aan het lopen geweest voordat we het hadden gevonden. Dit hotel kost €39 euro per nacht inclusief ontbijt, je kunt goedkoper overnachten voor ongeveer €20 tot 25 euro per nacht maar dan is de kwaliteit en service natuurlijk een stuk minder.

Praktische informatie Marrakesh rond het betalen

In Marokko betalen ze met de Marokkaanse dirham . Je kunt het best meteen bij aankomst op de luchthaven contant geld opnemen. In de meeste winkels en restaurants kun je namelijk alleen met contant betalen. Het handigst is om dan meteen de maximale limiet van 5.000 Dirham op te nemen. Dit is in het geval dat je nog in ieder geval 5 of 6 dagen in het land blijft. Dan maak je dit bedrag makkelijk op.

5.000 Dirham is ongeveer €480 euro. (Anno december 2019)

Je betaalt namelijk per transactie, door de andere valuta. In Marrakesh kun je in het centrum wel op enkele plekken pinnen maar vaak worden daar enorme bedragen gerekend voor het omrekenen van de valuta.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Marrakesh? Welke tips neem jij mee als jij naar Marrakesh gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Hotel tip Marrakesh

Ultieme route door Marokko – 14 dagen

~ Kamelentocht in Erg Chebbi

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge