Misschien is Bremen niet meteen de eerste stad die je kiest om op stedentrip te bezoeken. Wij bezochten de stad in combinatie met Luxemburg stad. Een leuke combinatie die met de trein erg goed te doen is. Zelf wist ik totaal niet wat te doen in Bremen voordat we vertrokken. Maar toen we hier waren bleek er voldoende leuks te zien en doen. Na drie volle dagen heb ik daarom een leuk rijtje met bezienswaardigheden opgesteld.

Wat te doen in Bremen

Stadhuis

Dit is waarschijnlijk de eerste plek die je gaat bezoeken van wat te doen in Bremen. Het stadhuis bevindt zich namelijk midden in het centrum en absoluut niet te missen. Je kunt hier echt uren naar kijken, het gebouw dat stampt uit de 15e eeuw is gemaakt in een gotische stijl. Persoonlijk is dat één van mijn favorieten stijlen in een gebouw. Ondanks dat meer dan 50% van het historische centrum van Bremen is gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog, is het stadhuis blijven staan. Mede daarom is het een bijzonder gebouw.

Wat te doen in Bremen

St Petri Dom beklimmen een must voor wat te doen in Bremen

Naast het stadhuis is ook de St Petri Dom niet verloren gegaan tijdens de Wereldoorlog en is dit nog één van de weinige historische gebouwen van de stad. Je kunt de Dom van binnen bekijken maar het leukst is om de Dom te beklimmen. Door de 98 meter hoog, is het een goed punt om een mooi uitzicht te hebben over de hele stad. Verder is de kerk ook in de gotische stijl gebouwd met een kleine vleug Romaanse architectuur. Je kunt de kerk geheel gratis bezoeken, alleen wanneer je de toren wilt beklimmen kost dat €2 euro per persoon.

Wat te doen in Bremen

Schnoor

Schnoor is het echte oude centrum van Bremen. De wijk ligt langs de rivier de Wezer is de eerste vermeldingen van de wijk dateren uit de 13e eeuw. Het is echt heerlijk om hier rond te struinen, je komt langs de mooiste gebouwen en steegjes. In veel huizen wonen gewoon mensen maar enkele zijn tegenwoordig een café of kringloop winkel. De kleuren van de huizen zijn echt heel gaaf! Tegen de middag wordt het hier druk met toeristen bussen dus je kunt het beste ’s morgens hier naartoe gaan.

Wat te doen in Bremen

Makrtplatz

Het plein waar je tijdens een stedentrip naar de Duitse stad geregeld overheen zult lopen. Het plein ligt namelijk echt midden in het historische gedeelte van de stad. Hierdoor kom je vaak via het plein bij de volgende bezienswaardigheid uit. Er zitten op het plein een aantal gezellige tentjes waar je ook kunt lunchen of dineren. Overigens is de ook één van de weinige plekken in de stad waar ze souvenirs verkopen.

Wat te doen in Bremen

Slenteren langs de Wezerpromenade

Bremen ligt aan de rivier de Wezer, je kunt hier heerlijk wandelen. De promenade is ruim twee kilometer lang en dat zorgt ervoor dat je hier goed kunt wandelen. De meeste inwoners van de stad gebruiken dit ook om te hardlopen of te fietsen. Wanneer je richting het oosten loopt, dan kom je uiteindelijk in een prachtig stadspark. Hier kun je heerlijk genieten van de rust die je op zo’n korte afstand van het bruisende centrum kunt vinden. In de zomermaanden varen de boten hier af en aan.

Stadsmuzikanten van Bremen

Het sprookje De Bremer stadsmuzikanten is er één van de hand van de gebroeders Grimm. De dieren hebben allemaal een mankement en zijn daardoor niet meer nodig in het werk dat ze doen. De ezel is te oud en ook de hond is niet meer fit genoeg om te jagen. Ze besluiten met zijn alle stadsmuzikanten te worden omdat ze anders gedood worden. Het kenmerkende beeld van de vier dieren op elkaar staat naast het stadhuis in Bremen.

Wat te doen in Bremen

Wat te doen in Bremen? Böttcherstrasse bezoeken

Een kleine straat van maar 100 meter maar waar enorm veel gebeurt. Tussen 1922 en 1931 woonde Ludwig Roselius hier, die koffiehandelaar was. Hij had een visie op deze straat en langzaam veranderde steeds meer naar de expressionistische stijl die het nu is. Het is een beetje een magisch gevoel wat je krijgt, als je hier rond loopt. De verschillende glas-in-lood tekening en mooie muurschilderingen zijn oneindig. Je kunt echt uren rondlopen en steeds weer nieuwe kunst ontdekken.

Wat te doen in Bremen

Molen & het Wallanlagen park

Met een molenaar als vriend snappen jullie dat dit één van de redenen was om naar Bremen te gaan. Deze molen staat prachtig op de stadswal in het Wallanlagen park. Helaas is de molen maar één keer per jaar te bezoeken tijdens de Duitse molendag. Toch is het een bezoekje waard want je kunt van buiten meteen zien dat het een echte Hollandsche molen is. In de lente vind je op de veldje voor de molen honderden tulpen en dan waan je je eventjes in Nederland.

Wat te doen in Bremen

Boottocht over de Wezer

Bremen ligt aan de Wezer, de rivier die uiteindelijk uitmond in de Noordzee, bij Bremerhaven. Mocht je voldoende tijd hebben dan is het ontzettend leuk om een boottocht te maken over de Wezer. De boottocht over de Wezer boek je hier. De boot vaart ongeveer 1,5 uur over de rivier en ondertussen leer je van alles over de omgeving. Aan boort kun je ook koffie & thee bestellen. De gids vertelt alles in het Duits maar je krijgt ook een Engelse flyer met daarin alle informatie.

Shoppen in Waterfront

Een goede optie wanneer het weer iets minder is, is Waterfront. Een gigantisch winkelcentrum langs de Wezer waar je echt uren kunt besteden. Je vindt hier internationale winkels maar daarnaast zijn er ook een aantal typische Duitse winkels zoals Klingel en Gerry Weber. Je kunt hier eenvoudig vanuit de stad komen met de bus. Het leuke is ook dat er een heel eetgedeelte aanwezig is in Waterfront. Hierdoor kun je ook af en toe even bijkomen van het shoppen.

Welke tips van wat te doen in Bremen vind jij het leukst? Zou jij ook een boottocht maken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bremen?

~ Praktische informatie Bremen

~ Accommodatie tip

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Wat te doen in Bremen? 10 tips & bezienswaardigheden”

  1. Mooie en veelzijdige stad zo te zien. Het uitzicht over de stad lijkt me geweldig. Nadeel? Ik heb hoogtevrees en op 98 meter hoogte zitten lijkt me niet zo prettig 😉

  2. Wat een leuke blog! Vind vooral de foto van de stadsmuzikanten erg leuk 🙂 Ik ken behalve Berlijn en Keulen (ook ontzettend leuk trouwens!) zelf maar weinig Duitse steden, maar hoop daar binnenkort verandering in te brengen. Bedankt voor de tips en inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge