Het is misschien geen verrassing maar uit onderzoek van Simyo is gebleken dat het smartphone gebruik in Nederland steeds meer wordt. Natuurlijk erg interessant om te weten maar wat mij vooral aan gaat, is het telefoon gebruik onder reizigers. Ook dat is namelijk de laatste jaren toegenomen en dat heeft natuurlijk meerdere redenen. Daarover vertel ik hieronder meer. Het is zelfs zo dat 52% van de Nederlanders aangeeft niet meer zonder smartphone te willen. En om eerlijk te zijn val ik daar ook onder! Bij het reizen hoort vaak wachten, even dan is de tijd doden met jouw smartphone erg fijn. 60% gebruikt zijn of haar telefoon om de tijd de doden tijdens het wachten, om een muziekje te luisteren of om alvast informatie opzoeken over de bestemming.

telefoon gebruik

Redenen om een telefoon op reis te gebruiken

Tegenwoordig kun je natuurlijk in de hele EU gebruik maken van je bundel zonder extra kosten. Hierdoor is het telefoon gebruik enorm toegenomen. Zo kun je gewoon mailtjes beantwoorden waar je in de EU ook bent. Maar daarnaast is er ook op steeds meer plekken ter wereld, wifi te vinden. Ook wordt de kwaliteit van de camera’s op smartphones steeds beter. Dit betekent dat je geen aparte camera mee hoeft te nemen maar de mooiste foto’s gewoon direct met je telefoon kunt maken en delen met iedereen. Het maken van foto’s is overigens volgens 46% van de Nederlanders de belangrijkste reden om een smartphone te gebruiken. Hieronder deel ik twee belangrijke redenen waardoor mijn telefoon gebruik omhoog gegaan is op reis.

telefoon op reis - VPN op reis

Navigeren op reis – Google maps

Het navigeren op reis is zonder enige twijfel een stuk makkelijker geworden sinds de komst van de smartphone. 7 op de 10 Nederlanders geeft aan beter de weg te kunnen vinden tijdens het navigeren met een smartphone. En ook ik behoor tot die groep; het is heerlijk om rond te rijden in het buitenland. Ik ben er gek op maar niet op verdwalen in een onbekend gebied. Daarom ben ik echt heel blij met de ontwikkeling van Google Maps, waarmee je tegenwoordig ook offline kaarten kunt downloaden. Zo kun je ook in landen waar geen 3G verbinding is altijd de route vinden.

Mooie herinneringen vastleggen – Camera

Hoewel ik nog altijd mijn fotocamera meeneem, grijp ik toch steeds vaker naar mijn telefoon. Simpelweg omdat mijn camera zo goed is dat ik mooie foto’s gewoon met mijn telefoon kan maken. Je kunt de foto’s vervolgens meteen op allerlei manieren delen en dat vind ik heel leuk. Alle vrienden en familie kunnen zo dagelijks op de hoogte blijven van de mooie reis die je maakt. Laat jij tegenwoordig je fotocamera thuis en gebruik je gewoon je smartphone voor foto’s?

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Is jouw telefoon gebruik de laatste jaren ook toegenomen? Waarvoor gebruik jij jouw smartphone op reis het meest? Laat het ons weten in de reactie!

Meer reistips?

~ Apps om files te vermijden

~ VPN op reis

2 gedachten over “Steeds meer telefoon gebruik onder reizigers: mijn favorieten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge