Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar, ik ben de hele dag buiten en ben dol op de steilste en langste pistes. Daarom ontdek ik het liefst ieder jaar een nieuw gebied, zoals skigebied Trysil. Een echte aanrader, in mijn ogen, dus daarom deel ik deze tip vandaag met jullie.

Skigebied Trysil

Bereikbaarheid van skigebied Trysil

Trysil ligt in het binnenland van Noorwegen en daarom is het een stuk anders te bereiken dan gewoon naar Oostenrijk rijden. Er zijn twee opties om naar het skigebied te komen.

Auto (+boot)

Je kunt vanuit Nederland gaan rijden en de boot pakken. De eerste optie is om vanaf Kiel in Duitsland de Stena Line te nemen naar Göteborg. Na een boottocht van ongeveer 13 uur is het vanaf Göteborg nog ongeveer 5,5 uur rijden. De tweede optie is om de Color Line te nemen vanaf Kiel, die naar Oslo vaart. Deze boot duurt maar liefst 20 uur maar is een hele beleving. Vanaf Oslo is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar Trysil. De belangrijkste optie om te kiezen voor de auto, is om onbeperkt veel spullen mee te nemen, met een vliegtuig is dat altijd beperkt natuurlijk.

Vliegen (+auto)

Qua vliegen is de makkelijkste optie om naar Oslo te vliegen, dit gebeurt ongeveer vijf keer per dag. Vanaf daar is het eenvoudig om een auto te huren en in 2,5 uur naar Trysil te rijden. Het is een stuk sneller dan de optie met de auto en boot maar je kunt hierbij niet veel spullen meenemen.

Pistes in skigebied Trysil

Het gebied hoort bij Skistar, een organisatie die meerdere gebieden in Scandinavië onderhoudt. Er is maar liefst 72 kilometer pistes in het skigebied.

  • Groen: 22 km
  • Blauw: 20 km
  • Rood: 13 km
  • Zwart: 17 km

De pistes bevinden zich allemaal in één gebied, je kunt eenvoudig van alle kanten van het gebied weer terug komen naar dezelfde plek. Er is voldoende uitdaging voor de gevorderde skiër maar ook een beginner heeft hier voldoende vermaak. Zelf vond ik dit één van de leukste skigebieden die ik ooit heb bezocht. Normaliter hebben de meest Scandinavische skigebieden niet veel stoeltjesliften maar in Trysil zijn er voldoende stoeltjesliften te vinden.

Eten & drinken

Eten & drinken ligt qua prijs hoger dan in bijvoorbeeld Oostenrijk en Duitsland. Maar alsnog is goed te betalen, een broodje hot dog met friet kost ongeveer €18-20 euro en een biertje kost €5 euro onderaan de piste. In de dorpen bevindt zich allemaal een supermarkt die ook op zondag open is. De prijzen hier zijn ook iets hoger dan in Nederland maar goed te doen. Het is wel aan te raden om tussen de middag brood mee te nemen want iedere dag uit lunchen is vrij duur. Daarnaast is er ook op de piste voldoende keuze qua restaurants of cafés.

skigebied Trysil

Accommodaties

Er zijn veel accommodaties te vinden in Trysil. Over het algemeen is het niet moeilijk om een huisje te vinden in het skigebied Trysil, behalve langs de piste. Dat is lastig en het is dus handiger om te rekenen op een huisje waarbij je nog 5-10 minuten naar de piste moet rijden. Daarnaast is er ook een skibus waar je gratis gebruik van kunt maken dus dat maakt het een stuk makkelijker. Het is wel zo dat alle accommodaties gericht zijn op het Noorse publiek, vaak zijn alle instructies en dergelijke volledig in het Noors. Een accommodatie kost gemiddeld voor een week €500-1000 als je vijf tot 20 minuten van de piste af zit. En €1000 tot 1500 euro als je aan de piste wilt zitten.

skigebied Trysil
skigebied Trysil

Het dorpje en de omgeving

Het dorpje heeft veel te bieden en heeft een goede sfeer. Er zijn voldoende faciliteiten aanwezig, aangezien dit het eerste grote dorp is na de grens met Zweden. Er zijn verschillende supermarkten te vinden, waar er altijd wel één van open is. Verder is het op ongeveer één uur rijden van het skigebied Sälen in Zweden. Het is dus leuk om hier een dagje naartoe te gaan. Qua aprés skiën is er weinig aanbod maar je kunt wel een tocht maken met een hondenslee of met een sneeuwscooter.

Zou jij skigebied Trysil willen uitproberen? Ga jij graag naar Scandinavië? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Hemsedal – Noorwegen

– Schoppernau – Oostenrijk

~ Monts Jura – Frankrijk

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Skigebied Trysil: uitdaging en uitzicht in Noorwegen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge