Een rondreis naar het mooie Mexico vergt de nodige voorbereiding. Daarom deel ik vandaag alle praktische informatie Yucatan, het bekende schiereiland van Mexico. Wij maakten een mooie rondreis over het schiereiland en hebben enorm genoten van de mooie natuur en cultuur die de regio te bieden heeft. Hier lees je meer over de reis, het vervoer, het betalen en meer.

extra beenruimte

Reizen naar Yucatan

Om een mooie rondreis te maken door Yucatan kun je het beste naar Cancun vliegen. Dit is de “hoofdstad” van het schiereiland en hier gaan veel internationale vluchten naartoe. Afhankelijk van de periode waarin je vliegt kun je een vliegtickets scoren voor zo’n €450-500 euro (retourticket). Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen met TuiFly, je hebt dan op de heenweg een tussenstop in Cuba. Verder heb je met de KLM of Delta de optie om met één keer overstappen naar Cancun te vliegen.

In het hoogseizoen betaal je gemiddeld €600-700 euro voor een retourticket. De vlucht duurt met overstap ongeveer 14 uur en zonder zo’n 10 uur. Ga ruim van te voren op zoek naar een vliegticket, dan zijn de prijzen over het algemeen het best.

Vervoer in Yucatan

Er zijn verschillende manieren om door Yucatan te rijden. Wij kozen voor een huurauto en dat is dan ook mijn advies. Met een huurauto ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en kun je eenvoudig de mooiste plekjes op het schiereiland bereiken. Het huren van een auto kost ongeveer €27 per dag en benzine is maar €0,80 per liter. Je kunt dan bij veel highlights voor de drukte aankomen.

Verder kun je reizen per lokale bus, een stuk goedkoper (rond de €10 euro voor een enkele reis) dan het huren van een auto maar helaas wel minder betrouwbaar. Sommige bussen gaan maar één keer per dag en soms gaan ze niet eens. Ook is het soms wel uren extra rijden in vergelijking met een auto omdat de bus in ieder klein dorp stopt. Als je in een grote stad verblijft zoals Cancun dan kun je goed gebruik maken van een taxi of Uber. De kosten hiervan liggen rond de €10-15 per ritje.

Hotel tip Cancun - Praktische informatie Yucatan

Accommodaties in Yucatan

Accommodaties in Yucatan zijn een stuk voordeliger dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Als je gaat voor een vrij luxe hotel met een eigen kamer, badkamer en ontbijt, dan ben je ongeveer €25-30 euro per nacht kwijt. Ga je voor een hostel met een gedeelte kamer en badkamer? Dan kun je al vanaf €8 euro per nacht overnachten in Yucatan. Het is eenvoudig om een overnachting te boeken, gewoon via Booking.com. Als je in het laagseizoen reist kun je vaak tot een dag van te voren nog boeken. Reis je in het hoogseizoen dan moet je rekening houden met een paar dagen van te voren boeken.

isla holbox - Praktische informatie Yucatan

Praktische informatie rondom het betalen

Je kunt op veel plekken in Yucatan betalen met pesos of Amerikaanse dollars. Alleen bij internationale restaurants of winkels kun je met pinpas of creditcard betalen. Over het algemeen wordt er meestal betaald met contant geld. Belangrijk is dus om voldoende contanten bij je te hebben maar natuurlijk niet te veel. Per transactie in een buitenlandse valuta betaal je een bedrag (€2-5 verschillend per bank). Je kunt daarom het beste een groter bedrag in één keer opnemen zodat je dit minder geld kost.

2500 Pesos is ongeveer €100 (anno januari 2021)

Bewaar het contanten geld op verschillende plekken zodat het niet aantrekkelijk is voor beroving. In alle grote steden zijn voldoende ATM’s te vinden, ga je naar het platteland of een eiland, neem dan voldoende contanten mee.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Yucatan? Welke tips neem jij mee als jij naar Yucatan gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Mexico?

~ 14 daagse rondreis Yucatan

~ Auto rijden in Yucatan

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge