Een bezoek brengen aan Curaçao tijdens de corona periode vergt de nodige voorbereidingen maar is in mijn ogen nog steeds ontzettend leuk. In dit artikel deel ik alle tips, tricks en mijn ervaringen. Ik zorg ervoor dat je niets vergeet voordat je naar Curaçao afreist.

Let op: ik bezocht Curaçao in november 2020 toen het reisadvies geel was.

Voorbereidingen

Het is belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Allerlei dien je een PCR test te doen die niet ouder mag zijn dan 72 uur. Plan dit goed want als de uitslag te laat komt, mag je niet aan boord. Verder heb je ook een PLC formulier nodig, dit kun je pas invullen wanneer je de negatieve uitslag van de test hebt. Ook heb je een gezondheidsverklaring van de Rijksoverheid nodig en een inreisformulier voor Curaçao.

Alle documenten kun je vinden via de onderstaande links.

Verder is het belangrijk dat je naar alle goede formulieren een reisverzekering hebt, anders mag je niet naar Curaçao reizen. Zorg dat je deze ook op wereldwijd zet.

Als laatste maar niet onbelangrijk is het nodig om voldoende mondkapjes mee te nemen. Op het vliegveld en tijdens de vlucht dien je een mondkapje te dragen. Iedere drie uur moet je het mondkapje vervangen, in ieder geval heb je dus zo’n vijf tot zes schone mondkapjes nodig. Wees er ook alert op dat je dit netjes doet! Ook is het dus van belang dat je de mondkapjes op Curaçao kunt wassen of nieuwe aanschaft voor de terugreis.

Curaçao tijdens de corona periode

Ervaring met avondklok

Toen ik op Curaçao verbleef was er een avondklok van 21:00 tot 04:00. Verder waren er restricties op horeca gelegenheden, deze moesten namelijk om 20:00 uur sluiten zodat iedereen voor 21:00 uur binnen kon zijn. Op een resort met eigen horeca mocht de horeca wel open blijven volgens de normale tijden maar er mochten alleen gasten van het resort zelf komen.

Zelf vond ik het helemaal geen probleem om met de avondklok op het eiland rekening te houden. Als je uit eten gaat, moet je rond een uur of 18:00 gaan zodat je nog op tijd klaar bent. Ik moet ook erbij zeggen dat ik niet van uitgaan of feesten houd, dus voor mij was er niet veel anders dan anders. De meeste mensen houden zich strikt aan de regels van de avondklok en zijn op tijd thuis. Mocht je toch aangehouden worden, dan moet je een nacht in de cel blijven (is mij verteld). Als je naar Curacao reist, zorg dat je op de hoogte bent van de reglementen rondom corona.

Curaçao tijdens de corona periode

De sfeer op Curaçao tijdens de corona periode

Dan de sfeer op het eiland tijdens de corona periode, deze is over het algemeen erg goed. De meeste mensen houden goed afstand van elkaar en zorgen ervoor dat de afstand bewaard kan worden. Natuurlijk heb je ook mensen die zich er niet aan houden maar dat heb je in Nederland ook. Naar Curaçao tijdens de corona periode is goed te doen. Het aantal mensen dat zich niet aan de regels houdt is klein gelukkig.

Curaçao tijdens de corona periode

Zelf heb ik de sfeer als erg prettig ervaren, de locals zijn erg blij dat de toeristen weer op kleine schaal mogen komen en zijn dus vriendelijk en behulpzaam. In supermarkten wordt er erg streng gecontroleerd op het dragen van een mondkapje, anders word je meteen weggestuurd. Niemand gaat hier tegenin en iedereen houdt zich dan ook aan de regels. De sfeer op het eiland is niet anders dan buiten de corona periode om.

Zou jij naar Curaçao tijdens de corona periode gaan? Had je gedacht dat de sfeer zo goed was? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Curaçao?

~ PCR test voor Curaçao

~ Appartement tip op het eiland

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Curaçao tijdens de corona periode: tips, tricks en ervaring”

  1. het is mij een raadsel waarom je in Coronatijd zou gaan reizen. Het is niet leuk om een jaar niet met vakantie te kunnen, maar jeminee zeg er zijn wel ergere dingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge