Het autorijden in Mexico is naar mijn mening goed te doen. De wegen zijn over het algemeen goed en de kosten zijn een stuk lager dan wanneer je met een georganiseerde tour meegaat. Vandaag deel ik mijn tips & tricks en alle praktische informatie over het autorijden in Mexico.

Auto rijden in Mexico

Waar moet je huren?

Ik kies altijd voor Sunnycars, een Nederlands bedrijf dat fungeert als een tussenpersoon bij het huren van een auto. De website is in het Nederlands en je kunt alle nodige informatie in het Nederlands invullen. Daarnaast is met SunnyCars altijd de auto volledig verzekerd, een fijn idee. Het is ook erg fijn dat er al 24/7 een Nederlands nummer beschikbaar is mocht je hulp nodig hebben.

Auto rijden in Mexico

Kosten van auto rijden in Mexico

Het huren van een auto via Sunnycars heeft ons €190 euro gekost voor één week. Dit komt op ongeveer €27 euro per dag. Het grootste voordeel hiervan is dat je volledig verzekerd bent en dat zou ik wel aanraden in Mexico. Niet alle Mexicanen zijn erg zuinig op hun auto en dus ook niet op de omliggende auto´s. Verder moet je rekening houden met een borg van ongeveer €600 tot 800 euro afhankelijk van de auto die je hebt gekozen. Daarnast zijn de benzineprijzen erg laag, meestal rond de €0,80 per liter.

De wegen in Mexico

De wegen in Mexico zijn over het algemeen goed, er zitten iets meer gaten in de weg maar verder is er niet veel verschil met de Nederlandse wegen. Behalve één groot punt, drempels! Voor iedereen die ooit in Mexico is geweest, die weet dat er duizenden drempels zijn. Na één dag in Mexico hebben wij ze al omgetoverd tot “schansen”. De drempels zijn namelijk ontzettend hoog en zelfs met een tempo van 5 km/h kan de onderkant van jouw auto over de drempel schuren. Het is daarom belangrijk om altijd goed op de borden te letten, die staan vaak 100 meter voor de drempels.

Veiligheid onderweg

Een aantal belangrijke punten zijn het rijden in Mexico om de veiligheid te bevorderen zal ik hier met jullie delen. Allereerst, maak gebruik van tolwegen waar het kan, deze wegen zijn beveiligd en ook de wegen zijn beter onderhouden. Daarnaast is het niet aan te raden om voor zonsopgang of na zonsondergang te gaan rijden. Mocht dit niet nodig zijn, doe dit dan vooral niet. Verder kan het verstandig zijn om met de deuren op slot te rijden, al dan niet alleen voor een veiliger gevoel. Als er iets gebeurt, bijvoorbeeld je wordt aangehouden, werk altijd mee en geef wat ze willen. Tijdens het parkeren van de auto dien je alles uit beeld te leggen en mee te nemen uit de auto.

Doordat wij in Mexico geen 3G netwerk hebben, is het navigeren een puntje. Wij hebben dit gedaan via de offline kaarten van Google Maps. Dit ging uitstekend, alle wegen zijn goed aangegeven en de navigeren geeft duidelijk aan waar je heen moet. Het is dus belangrijk om deze kaarten te downloaden bij het hotel of nog in Nederland. Ook op de wegen staan alle plekken duidelijk aangegeven en is de weg goed te vinden. Wij kozen ervoor om de tolwegen te nemen, voor de veiligheid, hoewel soms binnendoor wegen sneller leken te zijn. Dit zou ik ook aanraden!

Ga goed voorbereid op pad

Naast het goed voorbereiden op de navigatie en de wegen, zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk dat je altijd voldoende eten en drinken meeneemt. Zeker wanneer je gebruik maakt van de tolwegen is er weinig mogelijkheid om te stoppen om iets te kopen. Soms kan er file ontstaan en dan is het verstandig om voldoende eten en drinken in de auto te hebben. Verder is het belangrijk om contant geld mee te nemen voor de mogelijke tolwegen. Dit gaat meestal om maximaal $500 pesos. Meer contant meenemen of in het zicht laten liggen is juist niet verstandig. Onderweg bij een kleine supermarkt drinken kopen moet ook met contant geld gebeuren.

Zou jij gaan autorijden in Mexico? Welke tips heb jij het meest aan gehad? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Mexico?

~ Yucatán rondreis 14 dagen

Hotel Isla Holbox

~ Chichén Itzá – wereldwonder

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Autorijden in Mexico: praktische info, tips & tricks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge