Tijdens een mooie vakantie naar het eiland heb ik veel geleerd over de praktische informatie Malta. Hoe kun je het beste naar Malta reizen? En wat is verstandig qua vervoer op het eiland. Dit deel ik vandaag in dit artikel boordevol nuttige informatie voor een vakantie naar Malta.

Reizen naar Malta

Doordat Malta een eiland is, is vliegen eigenlijk de enige optie. Praktische informatie Malta gaat qua reizen dus alleen over vliegen. De landelijke maatschappij Air Malta vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Luqa, het internationale vliegveld. Een ticket kost ongeveer €150 tot 200 euro voor een retour. In het hoogseizoen kunnen deze prijzen oplopen tot €250 tot 350 euro. Een andere optie is met een overstap vliegen, bijvoorbeeld via Frankfurt, München of Zurich. Hierdoor is het ticket vaak een stuk goedkoper.

Praktische informatie Malta

Vervoer vanaf de luchthaven

Er zijn verschillende opties om vanaf de luchthaven op plaats van bestemming te komen. Je kunt ervoor kiezen om een transfer te regelen met het hotel waar je verblijft, dit kost vaak rond de €20 tot 30 euro per persoon. Een andere optie is de openbare bus, deze kost rond de €5 euro per persoon. Maar de beste optie is een auto huren vanaf Malta Airport. Dan kun je meteen vanaf daar zelf naar jouw accommodatie rijden. Het huren van een auto kost ongeveer €30 euro per dag.

Praktische informatie Malta

Vervoer op het eiland

Mijn persoonlijke tip is: huur een auto. Op Malta is het huren van een auto eenvoudig, het enige verschil is dat je links moet rijden. Dat is wel even wennen maar doordat je ook links moet schakelen wendt het snel. Zonder huurauto is het mogelijk om verschillende activiteiten te doen per bus. Maar zeker in het hoogseizoen moet je rekenen op drukke bussen. In het laagseizoen rijdt de bus een andere dienstregeling en kan het zijn dat je 30 tot 40 minuten moet wachten. Het huren van een auto is daarom de beste optie. Zo kun je ook een dagtrip maken naar Gozo en kun je verschillende steden bezoeken.

Accommodaties op Malta

Het eiland kent verschillende dorpen en steden, het is dus erg afhankelijk van de locatie op het eiland. Wij verbleven in St Pauls Bay, een super leuke en rustige stad. Naar mijn mening is dit een aanrader, ons appartement was goed betaalbaar. Gemiddeld moet je rekenen op €60 tot 80 euro per nacht, op basis van twee personen. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een all inclusive luxe resort, dan moet je uit gaan van ongeveer €150 tot 200 euro per nacht. Wij kozen voor een 6 persoonsappartement, voor €170 euro per nacht. Wanneer je met zes personen gaat is dat dus goed te betalen. Een stuk voordeliger dan drie losse hotelkamers moeten boeken.

Praktische informatie Malta rond het betalen

Gelukkig behoort Malta tot de EU en is het betalen op het eiland vrij makkelijk omdat ze de Euro hanteren. Op het eiland heeft bijna elke winkel een pinapparaat, je kunt bijna overal gewoon pinnen dus. Het is wel verstandig om een aantal euro contant te hebben voor kleine uitgaven zoals een ijsje of iets dergelijks, je kunt vaak pas pinnen vanaf 10 euro. Voor de rest kun je in ieder restaurant en voor het openbaar vervoer gewoon gebruik maken van een Nederlandse pinpas of creditcard.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Malta? Welke tips neem jij mee op vakantie naar het eiland? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Malta?

~ Dagtrip naar Gozo

~ Blue Lagoon

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Praktische informatie Malta: vliegen, betalen en meer”

  1. Hoewel Malta niet op mijn lijstje staat, staan hier toch een aantal handige tips! Thnx!
    Alleen autorijden lijkt mij echt heel raar wanneer je links moet rijden. Ze zeggen dat je daar snel aan gewend raakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge