De zon begint alweer langzaam door te komen en het wordt steeds mooier weer. Tijd om op zoek te gaan naar de lekkerste manieren om te ontspannen. Zelf gaan we in de zomer het liefste het water op met een opblaasbare sup. Wat je hiervoor nodig hebt en wat je op het water allemaal kunt doen, delen we in deze blog.

Sporten of ontspannen op een supboard

Suppen is de laatste jaren ontzettend populair en ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Laten we nou net in Nederland genoeg water hebben om de mooiste routes te varen. Nog leuker wordt het als je gebruik maakt van je eigen opblaasbare sup en zelfs bij de plas bij jou om de hoek het water op kunt. Dus gooi je dagelijkse hardlooprondje eens om en kies voor het water!

Suppen in de Biesbosch - opblaasbare sup

Fit blijven en calorieën verbranden

Naast heerlijk ontspannen, verbrand je op een sup board heel wat calorieën en ben je toch veel in beweging. Het is een geweldige manier om fit te blijven. Ben je even helemaal klaar met die muffe sportschool, doe jouw training dan eens in de buitenlucht.. Train je armen, schouders en benen óf maak kennis met sup-yoga.

Yoga op een supboard 

Yoga oefeningen uitvoeren en tegelijkertijd je evenwicht bewaren op een sup. Met sup-yoga zet je het hele lichaam aan het werk en voer je een volledige full body workout uit. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede balans, focus en het juiste board. Wanneer je op zoek bent naar genoeg stabiliteit, kies dan voor een hoog supboard, zoals de Aqua Marina Fusion. Bij sup-yoga ligt de focus op ontspanning en evenwicht en jouw sup dient als drijvende yogamat. Ga je het water op voor een uitdagende yoga sessie, probeer dan eens de volgende poses uit: de child’s pose, downward facing dog of de plank.

Suppen in de Biesbosch

Leren surfen  

Suppen lijkt erg veel op golfsurfen, maar omdat een sup board veel stabieler is dan een surfplank, is het een stuk gemakkelijker. Een sup is daarom de ideale manier om te leren surfen. Omdat je op het sup board staat, heb je veel overzicht en kun je gemakkelijk naar de golven peddelen. Zo leer je op een eenvoudige manier al hoe je jouw balans houdt op een board en kun je op deze manier ook met minder ervaring, het ultieme surfgevoel ervaren. Let er op, dat wanneer je de zee op gaat ook voor het juiste supboard kiest. Het is belangrijk dat je kiest voor een sup met voldoende stabiliteit en die geschikt is voor het gebruik op zee. 

Om erachter te komen welke manier van suppen het beste bij jou past, is het belangrijk om veel te proberen en oefenen. Ga vandaag nog het water op en ontspan, train en geniet vooral van alle mogelijkheden die een sup board je biedt.    

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een opblaasbare sup willen hebben? Welke plekken zou jij bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tips?

~ Leren suppen

~ Suppen in de Biesbosch

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Ontspannen of trainen op een opblaasbare sup”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge