Op reis gaan met de camper is door de jaren heen stelselmatig populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen voor deze manier van reizen omdat ze zo kunnen rekenen op een optimaal gevoel van vrijheid. Menig aantal landen, waaronder ook Duitsland hebben hun bezoekers dan ook ongelofelijk veel moois te bieden. Heel wat bezienswaardige locaties of bouwwerken zijn echter op een behoorlijke afstand van elkaar gelegen. Wanneer je ter plaatse telkens gebruik moet maken van een bepaalde vorm van openbaar of privé vervoer kan het kostenplaatje daarvoor al snel behoorlijk oplopen. Wil jij graag op een efficiënte manier en in je eentje of met je gezin Duitsland ontdekken? Dan is een camper huren zeker een goed idee!

Goboony camper

Een camper huren voor je reis door Duitsland

Een camper huren in Duitsland biedt elk jaar opnieuw heel wat mensen de mogelijkheid om dit prachtige land op hun eigen tempo te ontdekken. Bij het huren van een camper is het echter wel altijd belangrijk om stil te blijven staan bij een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Het aantal slaapplaatsen waar de camper over moet beschikken;
  2. De vereiste grootte van de camper;
  3. De ophaalplaats van de camper en de locatie waar je deze terug af kan zetten;
  4. Het prijskaartje dat je wil betalen voor de huur van je camper;

Er zijn tegenwoordig ongelofelijk veel verschillende soorten campers op de markt terug te vinden waardoor je eigenlijk volledig zelf kan bepalen hoe luxueus en vooral ook hoe duur deze moet zijn. Voor de meeste mensen is het echter vooral belangrijk om een camper te huren welke over de vereiste faciliteiten en comfortabele slaapplaatsen beschikt.

duitsland ontdekken

Met je eigen camper op reis naar Duitsland

Mensen die zelf reeds eigenaar zijn van een camper kunnen er uiteraard ook voor kiezen om met hun eigen camper naar Duitsland af te reizen. Wil je daarvoor nu speciaal een camper gaan kopen? Dit bijvoorbeeld omdat je van plan bent om meer camperreizen te gaan maken? In dat geval is het natuurlijk wel zo dat je rekening moet houden met een aantal extra kosten. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. De aankoopprijs van de camper;
  2. De wegenbelasting welke dient te worden betaald;

De wegenbelasting is voor veel mensen die willen investeren in een camper een doorn in het oog. Dat begrijp ik best wel, alleen valt de hoogte van deze belasting in de praktijk best mee. Het is namelijk zo dat voor de wegenbelasting op een camper uitsluitend een kwart tarief geldt. Dit betekent dat je slechts voor één kwartaal wegenbelasting moet betalen terwijl je wel gewoon het hele jaar door van de camper gebruik kan maken.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een camper huren? Welke landen zou jij met een camper willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Duitsland?

~ Wandelen in Duitsland

~ Felsenpad – de Eifel

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Een camper huren voor jouw reis door Duitsland”

  1. Een camper huren, daar droom ik wel eens van. Maar puntje bij paaltje ga ik toch liever naar een accommodatie. Het lijkt me zo’n nadeel dat je dan voor een kort uitstapje alles weer moet inpakken.

  2. Wij gaan aankomende zomer een caravan huren en door Duitsland trekken. Ik kijk er enorm naar uit! Het voordeel van een caravan is natuurlijk dat je hem neer kunt zetten en met de auto op stap kan gaan, maar een camper is ook erg fijn. Wellicht proberen we dat de zomer daarna uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge