Voor een fijne vakantie naar Curaçao is het handig om van te voren jezelf in te lezen. Alle praktische informatie Curaçao kun je namelijk gewoon hier vinden. Zoals het vervoer op het eiland, het betalen en meer. Ik heb optimaal genoten van dit mooie tropische eiland dus twijfel je om te gaan? Gewoon doen!

Curaçao tijdens de corona periode

Reizen naar Curaçao

Het eiland is vanuit Nederland alleen per vliegtuig te bereiken maar er zijn meerdere manieren om er te komen. Je kunt namelijk gaan voor een rechtstreekse vlucht met de KLM of met overstap bij TUIfly. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar de KLM, gezien de service aan boord daar een stuk uitgebreider is en ook de zitplekken ruimer. Daarbij hoef je bij KLM dus niet over te stappen maar bij TUIfly moet je op de terugweg via Bonaire. De rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 11 uur en de prijzen variëren heel erg. Zo kun je in het laagseizoen soms een retourtje voor €450 scoren maar rondom Kerst en Oud & Nieuw schieten de prijzen richting de €2500 alleen voor de vlucht!

Praktische informatie Curaçao

Vervoer vanaf de luchthaven

Om op het eiland alle mooie plekken te kunnen bezoeken, raad ik aan een huurauto te nemen. Je kunt Deze eenvoudig van te voren reserveren via Sunnycars en zo vanaf de luchthaven meteen naar jouw accommodatie rijden. Als je een pakketreis boekt, dan is de transfer naar het hotel vaak inbegrepen. Over het algemeen komen de vluchten uit Nederland rond 17/18 uur ’s avonds aan op Curaçao dan is het al donker dus raad ik aan om niet te ver te gaan rijden. Je kunt een hotel op 15 tot 20 minuten rijden nemen maar langer zou ik niet aanraden. Een huurauto kun je al reserveren vanaf €40,- per dag.

Accommodaties op Curaçao

Natuurlijk gaan veel mensen naar Curaçao voor het lekkere weer en het strand, dan kun je gaan voor een resort. Maar zelf houd ik meer van een land verkennen en lekker rondrijden. Daarom zou ik zelf een appartement of vakantiehuis aanraden, zo heb je veel meer vrijheid. Mijn tip? Het appartement N-joy vlakbij Jan Thiel! Vanuit hier kun je alle kanten op en het appartement heeft alle faciliteiten die je nodig hebt. Je kunt hier al overnachten vanaf €55,- per nacht. Gezien alle andere prijzen op het eiland is dit erg voordelig. Bij een resort langs de kust betaal je namelijk al snel €200,- per nacht.

Praktische informatie Curaçao

Praktische informatie Curaçao rondom het betalen

Op Curaçao is de officiële munteenheid de Antilliaanse Gulden, de ANG. Maar daarnaast kun je op veel plekken ook betalen met de Amerikaanse dollar. Wees jezelf ervan bewust dat je altijd contanten guldens bij je hebt, zeker voor het parkeren van jouw huurauto of het betalen van een strandbedje. Gelukkig kun je in vrijwel alle restaurants en winkels met zowel guldens, dollars, pinpas als creditcard betalen. Het is dus enorm makkelijk om te betalen op het eiland. Zelf heb ik maar weinig contanten guldens gebruikt, alleen voor het betalen van strandbedjes of parkeerkosten.

20 Antilliaanse Gulden is ongeveer €10 (anno januari 2022)

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Curaçao? Welke tips neem jij mee als je naar Curaçao gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Curaçao?

~ De mooiste stranden

~ Christoffelberg beklimmen

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge