De Christoffelberg beklimmen vond ik het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van mijn reis naar Curaçao. Zelf ben ik dol op sportieve uitdagingen op reis en daar was dit er één van. Hier vind je alle nodige informatie over dit mooie avontuur!

Christoffel berg beklimmen

Ga vroeg op pad voor het beklimmen van de Christoffelberg!

Het visitor centrum van het Christoffel park is het startpunt van iedere wandeling. Je moet hier namelijk een toegangskaartje voor het beklimmen van de berg kopen. Iedere ochtend gaat het park om 06:00 uur ’s morgens open en ik zou aanraden er dan ook te zijn. Omdat ik alleen was heb ik ervoor gekozen om een gids te nemen, zijn naam is Briand. Hij stond om 06:00 uur klaar en na een laatste plaspauze zijn we op pad gegaan.

Je moet vroeg gaan klimmen omdat het steeds warmer wordt om de klim uit te voeren. ’s Morgens vroeg is het rond de 23 graden en later op de dag wordt het vaak 30 graden. De klim is een uitdaging dus een aangename temperatuur helpt daar wel bij.

De wandeling vanaf het visitor centrum naar de voet van de berg

Je kunt ervoor kiezen om vanaf het visitor centrum nog een klein stukje met de auto het park in te rijden naar de voet van de berg. Maar het wandelen er naartoe is ook ontzettend leuk. Je wandelt dan door de vallei, door de beek die hier loopt. Mijn gids Briand kon ontzettend veel vertellen over de planten en dieren die we tegen kwamen. Het Christoffelpark heeft geen geheimen voor hem. Dit eerste stuk is ongeveer twee kilometer en dus ongeveer een half uur wandelen. De bewegwijzering is goed dus je kunt dit ook zonder gids wandelen. Zelf vond ik dit eerste stuk een leuke toevoeging aan het beklimmen van de berg.

Christoffel berg beklimmen

De klim vanaf de voet van de berg

Na een half uur wandelen komen we aan bij de parkeerplaats waar iedereen de auto parkeert. De meeste mensen komen namelijk alleen voor de berg en wandelen niet door de vallei. Vanaf dit punt is het geen wandelen meer maar echt klimmen. Het pad naar boven is duidelijk aangegeven dus je kunt bijna niet verdwalen. Ondanks dat vond ik het wel ontzettend fijn om een gids bij mij te hebben. Hij weet welke stenen los liggen en waar je wel en niet kunt uitrusten. De klim begint vrij mild maar nadat je de helft van de berg hebt bereikt, wordt het echt klimmen en klauteren.

Gelukkig staan er meerdere bankjes waar je even kunt uitrusten of kunt eten & drinken. Neem voldoende water mee want het is echt een uitdaging dus minimaal twee liter water per persoon is aan te raden. Verder is het fijn als je goede wandelschoenen hebt en ook voldoende eten mee neemt.

Christoffel berg beklimmen

Het laatste stukje van de klim is echt steil en klimmen. Er zijn op het einde twee routes de makkelijke route gaat linksom en de steile route rechtsom. Het is zeker aan te raden linksom te gaan want aan de rechterkant heb je echt een afgrond aan de rechterhand. Zeker omdat je al een heel stuk geklommen hebt zou ik voor de makkelijke optie gaan.

Christoffel berg beklimmen

Het uitzicht

Als je na het laatste stukje klimmen bovenop de berg aankomt, ben je meteen gelukkig. De wind voel je lekker langs je heen razen en het uitzicht is adembenemend. Het was bij mijn klim helder dus ik had een goed uitzicht over de hele omgeving. Hoe later op de dag je gaat, hoe heiiger het wordt en dus het uitzicht ook minder goed wordt.

Je kunt hier echt uren blijven zitten, wat een uitzicht! Briand wijst allerlei plekken en dorpen aan en we kunnen bijna het hele eiland zien. Boven eten we nog een cactus vrucht die Briand van de plant heeft gepakt.

Christoffel berg beklimmen

Het uitzicht is echt adembenemend, mede doordat de berg de enige is op het hele eiland die zo hoog is. De rest van het eiland is vrij vlak dus je kunt ver kijken. We zitten hier een tijdje, drinken wat water en genieten van de cactus vrucht.

Bezoek ook het nationale park Christoffel

Naast de Christoffelberg is het ook tof om het nationale park aan de andere kant van de weg nog te bezoeken. Na het wandelen kun je dit uitstekend doen. Je kunt hier doorheen rijden met auto en op verschillende plekken uitstappen. Het is een hele toffe omgeving. Wij hadden ontzettend veel geluk en hebben zelfs nog een hert gezien tijdens ons rondje door het park. Verder zijn er verschillende grotten die je kunt bezoeken, een mooie klif en onderweg kom je veel mooie dieren tegen.

Het is echt een must om ook dit gedeelte van het park te bezoeken en niet alleen de berg te beklimmen.

Praktische informatie voor Christoffelberg beklimmen:

  • Zorg voor stevige schoenen: sneakers of wandelschoenen zijn goed.
  • Neem minimaal twee liter water per persoon mee
  • Het visitor centrum gaat om 06:00 uur open en je kunt na 10:00 uur ’s morgens niet meer beginnen aan de klim naar boven.
  • De entree kosten bedragen 25 gulden per persoon.
  • Het meenemen van een gids kost 50 gulden per groep van minimaal vijf personen.
  • Zorg dat je van te voren goed ontbeten hebt, ook al is het vroeg. Anders ga je het niet redden.
  • Neem voldoende zonnebrand mee.
  • Het meenemen van een klein EHBO setje kan handig zijn. De scherpe stenen kunnen voor wondjes zorgen en dan is het hebben van een pleister wel handig.

Zou jij de Christoffelberg beklimmen op Curaçao? Ben jij dol op sportieve uitdagingen op reis?

Meer Curaçao?

~ Auto huren op Curaçao

~ Fijn appartement vlakbij Jan Thiel

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Christoffelberg beklimmen op Curaçao: toffe uitdaging!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge