In januari 2020 zijn wij een weekend naar Ibiza geweest, even tot rust komen en samen genieten. We kozen voor een hotel met een gunstige locatie ten opzichte van het vliegveld omdat we ’s avonds laat zouden aankomen. Deze hotel tip Ibiza van het OM hotel is fijn als je hier een paar nachtjes bent en een huurauto hebt.

Bereikbaarheid

Het OM hotel ligt op maar vijf minuten rijden vanaf het vliegveld. Echt ideaal dus als je een late aankomst tijd hebt, dan lig je zo in bed. Het is dus een fijne uitvalsbasis zo vlakbij het vliegveld. Na Es Vedra, de beroemde berg, is het ongeveer 20/25 minuten rijden en het verste puntje van het eiland is 40 minuten rijden. Een goede afstand dus om alles te kunnen overbruggen. In de buurt van het OM hotel is geen dorp dus als je naar de supermarkt wilt, kun je dat het beste langs de doorgaande weg doen, dit ligt op zo’n 10 minuten rijden.

De kamer & badkamer

De kamer is fijn en heeft een leuke stijl. Je komt binnen in een gang waar je een kast hebt om kleding op te bergen. Verder heb je hier een wastafel in de gang en twee nissen waar de toilet en douche zijn. Er is dus niet echt een losse badkamer maar het is is een gang met daarin de badkamer inbegrepen. Ik vind het een tof concept, alleen moet je wel met je partner zijn of geheel vrij met degene waarmee je bent. Het bed is ontzettend fijn en met name omdat je alle beide kanten een nachtkastje hebt en ook de lamp op deze manier kunt uitdoen. Onze kamer keek uit op het zwembad, een leuk uitzicht.

Hotel tip Ibiza
Hotel tip Ibiza

Het hotel

Het hotel heeft een leuk design en is hip. Je hebt een heel groot buiten gedeelte waar je heerlijk kunt zitten. Het zwembad is klein maar er zijn ook maar acht kamer in het hotel dus daarom is het nooit heel druk. Het ontbijt is een beetje karig en pas om half 10 klaar. Dit is helaas best laat als je maar een paar dagen op het eiland bent. Wij hebben daar dus niet elke ochtend op gewacht. Verder is het personeel erg vriendelijk en kun je ’s avonds aan de bar nog een drankje nuttigen. Je kunt bij het hotel gemakkelijk parkeren, er zijn ruim voldoende parkeerplekken te vinden.

Hotel tip Ibiza

De omgeving van deze hotel tip Ibiza

Op maar drie minuten rijden of 20 minuten lopen van deze hotel tip Ibiza bevindt zich het Sa Caleta strand, een heerlijk afgelegen strand waar je 9 van de 10 keer alleen bent. De andere kant vier minuten op rijden bevindt zich het Es Codolar strand waar je letterlijk de vliegtuigen op een paar honderd meter over ziet vliegen. Een toffe plek als je gek bent op vliegtuigen, zoals Sam en ik. Verder heb je op tien minuten rijden een supermarkt en kun je de zoutvlaktes van Sant Francesc de s’Estany ook eenvoudig vanaf hier bezoeken.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €60 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij deze hotel tip Ibiza ook willen bezoeken? Welke eisen heb jij voor een accommodatie? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ibiza?

~ 12 gratis tips op Ibiza

~ Mooie wandeling naar de vuurtoren

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Hotel tip Ibiza: OM hotels – hip & design met zwembad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge