Curaçao staat natuurlijk bekend om de mooie stranden, maar welke stranden zijn nou het leukst? In dit artikel vind je de elf leukste stranden die ik graag bezoek op het eiland. De mooiste stranden op Curaçao zijn er naar mijn mening namelijk in totaal elf. We beginnen met misschien wel de bekendste namelijk Jan Thiel.

stranden op Curaçao

Jan Thiel

Jan Thiel is één van de meest bekende stranden op het eiland. Het Jan Thiel strand is eigenlijk een ponton die in het water is neergelegd om zo een strand te creëren. Hierdoor had ik zelf een vooroordeel over het strand maar toen ik er eenmaal was begreep ik waarom dit een geliefd strand is. Het is een heerlijk strand om echt tot rust te komen. Je kunt de auto aan het strand parkeren en lekker bij een strandtent neerploffen. Je hoeft niet ver te slepen met jouw spullen en kunt vrijwel meteen gaan zitten. Een heerlijke plek om een middagje te vertoeven.

stranden op Curaçao
stranden op Curaçao

Mambo Beach

Mambo Beach ligt eigenlijk vlakbij Jan Thiel en is ook een strand waar je naartoe gaat als je gek bent op strandtenten en luxe. Je kunt hier namelijk ook shoppen langs de boulevard. Ook een fijne plek om naartoe te gaan als het weer iets minder is want shoppen aan de boulevard kan ook met bewolking. Wil je hier echt gaan zwemmen en zonnen? Dan moet je bij één van de strandtenten of hotels gaan liggen. Het huren van een strandbedje is verplicht, de prijs is per tent verschillend.

stranden op Curaçao

Cas Abou / Bon Bini

Cas Abou is samen met de Grote Knip mijn favorieten strand op het eiland. Het strand wordt ook wel Bon Bini beach genoemd en ligt tussen Soto en Sint Willibrordus in, aan de westkust van het eiland. Voordat je bij het strand aankomt, moet je een lange onverharde weg af. Zorg dus dat jouw huurauto goed verzekerd is want opspringende stenen komen hier regelmatig voor. Op het strand is één kleine strandtent waar je eten en drinken kunt scoren. Verder is het er vooral erg rustig en is de baai prachtig om te snorkelen.

stranden op Curaçao
stranden op Curaçao

Playa Grandhi – één van de mooiste stranden op Curaçao

Wil je graag met zeeschildpadden zwemmen? Ga dan naar Playa Grandhi. Het is één van de weinige plekken rondom het eiland waar je 100% zeker schildpadden kunt spotten. Je kunt hier het best ’s morgens rond een uur of 10/11 zijn, dan zijn er gegarandeerd schildpadden. Dit komt doordat bij Playa Grandhi iedere dag de vissers terugkomen en de vis fileren. Na het fileren gooien de vissers de resten in het water en daar komen de schildpadden op af. De schildpadden zwemmen gewoon onder je door en wees vooral respectvol richting de bedreigde diersoort.

stranden op Curaçao

Playa Lagun

Playa Lagun is het strand dat in de plaats Bandabou ligt in het noordwesten van het eiland. Een unieke plek om ’s morgensvroeg naartoe te gaan want dan krijgt de lokale bevolking hier zwemles. De kleine baai met helder blauw water is aantrekkelijk voor schildpadden en die zie je dan ook geregeld langs zwemmen. Een leuke tip is om even bij de Bahia Beach bar naar boven te lopen, in de bomen daar liggen vaak gigantische leguanen. Ook heb je van boven een mooi uitzicht over de hele baai.

stranden op Curaçao

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie staat ook wel bekend als het strand met de varkentjes. Ook hier moet je net als bij Cas Abou een groot gedeelte over een onverharde weg heen om hier te komen. Wees dus voorzichtig en zorg dat je goed voorbereid bent want de weg terug is lang als je iets vergeten bent. Helaas waren de varkentjes niet aanwezig toen ik op het strand was. Maar desondanks kun je hier heerlijk genieten van het mooie strand, ook zonder de varkentjes.

stranden op Curaçao

Grote Knip – één van de mooiste stranden op Curaçao

Samen met Cas Abou is de Grote Knip mijn favoriet! Het strand ligt helemaal in het noorden van het eiland maar is desondanks goed bereikbaar. Er is een groot parkeerterrein waar je de auto kunt parkeren, vanaf hier heb je een mooi uitzicht. Om echt op het strand te komen dien je via de trappen naar beneden te lopen en kom je op het strand aan. Op de Grote Knip is het altijd gezellig en druk. Je kunt hier op een strandbedje de hele dag liggen en genieten van het uitzicht. Ook de onderwaterwereld rondom de kliffen is zeker de moeite waard.

stranden op Curaçao

Kokomo beach

Een gezelligstrand iets ten noorden van de grote steden in het midden van Curaçao is Kokomo beach. Dit is een privé strand van de beachclub Kokomo. Je kunt hier alleen naartoe zonder eten of drinken want dat dien je bij de beachclub te halen. Je kunt op het strand liggen maar ook bij het restaurant zitten en genieten van het uitzicht. Dit is ook een plek waar vandaan veel duikcursussen gegeven worden. Een tip? Ga voor het lekkere bittergarnituur en geniet van de mooie omgeving.

stranden op Curaçao

Playa Jeremi

Een klein en vaak vergeten strand is Playa Jeremi. Op weg naar Grote en Kleine knip kom je hier langs, je hoeft alleen linksaf te slaan. Het strand is niet bekend onder toeristen en daarom erg rustig en vooral een plek waar de locals komen. Je parkeert op de kliffen en hebt daardoor een mooi uitzicht over de baai. Het is een strand waar geen strandtenten of bedjes zijn dus je dient alles zelf mee te nemen.

stranden op Curaçao

Kleine Knip

De Kleine Knip is ook één van de kleinste stranden in dit rijtje. De meeste stranden op Curaçao zijn namelijk vrij lang en uitgestrekt. De Kleine Knip is een strand waar naast één strandtent en een aantal parasols en strandbedjes geen voorzieningen zijn. Mensen die gek zijn op rust kunnen hier naartoe. De parkeerplaats ligt bijna op het strand dus je hoeft niet ver te lopen vanaf de auto. De onderwaterwereld is hier prachtig!

Karakter op Curaçao

Karakter is een strand waar je voornamelijk voor het heerlijke ontbijt naartoe kunt. Het strand ligt bij een vakantiepark maar je kunt hier ook naartoe als je hier niet verblijft. Zelf heb ik hier genoten van een heerlijk ontbijt maar je kunt hier ook lekker lunchen of dineren. Naast het restaurant gedeelte kun je ook langs het strand liggen op strandbedjes. Houd er wel rekening mee dat het een strand is met veel stenen en weinig zand. Naar mijn mening vooral een strand om lekker te gaan eten en drinken en genieten van het uitzicht.

Wat vind jij de mooiste stranden op Curaçao? Ben jij op al deze stranden wel eens geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Curaçao?

~ Auto huren op Curaçao

~ Fijn appartement op Curaçao

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Stranden op Curaçao: dit zijn de 11 mooiste en idyllische!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge