Tot een aantal jaren geleden was ik nog nooit op het vaste land van Spanje geweest. Mijn rondreis door Andalusië was de eerste keer en toen bezocht ik de prachtige stad Córdoba. Naar mijn mening de mooiste en fijnste stad in het zuiden van Spanje. Daarom deel ik vandaag de vijf leukste tips voor wat te doen in Córdoba!

Wat te doen in Córdoba
Wat te doen in Córdoba

Mezquita

De Mezquita is het bekendste bouwwerk van Córdoba en niet zonder reden. Het is namelijk een moskee die omgetoverd is tot een kathedraal. Doordat daarbij de moskee niet helemaal gesloopt is maar juist gebruikt is, geeft dit een hele speciale indruk. Het meest opvallende aan de Mezquita zijn de 860 zuilen die gebruikt worden om de pracht en praal van de moskee te tonen. Persoonlijk vond ik dit echt een ontzettend indrukwekkend gezicht, al die zuilen op een rijtje. De entreeprijs is €10 per persoon en de rij is gemiddeld 45 minuten, dus zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt namelijk ook gratis de Mezquita bezoeken, daarover lees je alles hier.

Wat te doen in Córdoba

Wat te doen in Córdoba? De klokkentoren beklimmen

Naast het hoofdgebouw van de Mezquita bevindt zich ook een klokkentoren. Dit was voorheen een minaret in de tijd dat het nog een moskee was. Later is dit omgetoverd tot een klokkentoren, toen het een kathedraal werd. Ontzettend leuk om te doen is de klokkentoren beklimmen. Je kunt van 10:00 tot 18:00 de toren bezoeken en je kunt tijden boeken elk half uur. Het is dus zo dat je een verplichte tijd krijgt wanneer je naar boven moet, wij gingen meteen om 10:00 naar boven. Een ticket kost maar €2 per persoon en het uitzicht is adembenemend, je kunt genieten van de hele stad.

Wat te doen in Córdoba

Wandelen langs de rivier

De Guadalquivir rivier loopt midden door de stad Córdoba is het zeker waard om langs te wandelen. De natuur, de rust en de dieren geven je niet het gevoel dat je in een stad bent. Het is heerlijk om even een rondje te wandelen langs de rivier en zo tot rust te komen tijdens een stedentrip in deze mooie stad. Ben je in de zomermaanden in Córdoba? Dan is het heerlijk om ’s ochtends laat langs de rivier te wandelen.

Wat te doen in Córdoba

Oude watermolen bezoeken

Molino de San Antonio, de oude watermolen in de rivier. Vroeger stonden er in de Guadalquivir rivier minimaal vijf watermolen maar helaas zijn de meeste verdwenen. Alleen de San Antonio molen is bewaard gebleven en deze kun je ook bezoeken. Op dinsdag van 10:00 tot 14:00 en op donderdag van 10:00 tot 14:00 uur. De oude molenstenen zijn nog te vinden in het gebouw en ook de rijke geschiedenis van de molen kun je hier terug vinden.

Wat te doen in Córdoba

Puerta del Puente

De Puerta del Puente staat vlakbij de Mezquita kathedraal en stamt uit de 16e eeuw. De poort verbindt het historische centrum met de Romeinse brug en de daaraan verbonden Via Augusta handelsroute. Om een bezoek van Philip II te eren, heeft de stad Córdoba deze poort laten bouwen. De pracht en praal van deze poort zorgt ervoor dat je hier zeker even een bezoek aan wilt brengen. En loop daarna zeker over de Romeinse brug over de rivier.

Welke tips van wat te doen in Córdoba kende jij al? Zou jij naar Córdoba willen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Rondreis Andalusië

~ Fietsen in Valencia?

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Wat te doen in Córdoba? 5 tips in Zuid-Spanje”

  1. Wauw wat een mooie omgeving. Daar is volgens mij van alles te bezien. Ik blijf altijd graag in Nederland maar zo 1x in de paar jaar gaan we eens op onderzoek uit in het buitenland. Ik zal deze eens op mijn lijstje zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge