Als je op stedentrip gaat naar Boedapest dan is het naast de vlucht, trein of autorit het belangrijkste een hotel. De stad kent enorm veel hotels, appartementen en hostels dus er is keuze genoeg. Wij hebben gekozen voor SasOne Rooms op een geweldige locatie. In dit artikel lees je alles over deze hotel tip Boedapest.

Hotel tip Boedapest

Bereikbaarheid

Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is deze hotel tip in Boedapest goed te bereiken. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 30 tot 40 minuten met de auto naar het hotel. Met het openbaar vervoer met je 40 minuten onderweg. De grote bus- en metrostop Deák Ferenc tér M ligt op ongeveer vijf minuten lopen vanaf SasOne Rooms. Met de Budapest Card kun je kosteloos gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Mooie bezienswaardigheden zoals de Sint Stefanusbasiliek en het grote Reuzenrad liggen op maar twee minuten lopen vanaf het hotel.

Hotel tip Boedapest

De kamer

SasOne is een hotel dat één verdieping beslaat in een wooncomplex. Je leeft dus echt als een inwoner van Boedapest, dat vind ik altijd erg leuk. De kamers liggen op de eerste verdieping, toen wij hier waren was helaas de lift kapot maar door de trap blijf je lekker in beweging. Het is een ruime kamer, je kunt eenvoudig meerdere koffers kwijt. Een groot tweepersoonsbed, een grote kledingkast, televisie en een bureau. Dat zijn eigenschappen die een kamer voor mij altijd moet hebben, ook de kamer van SasOne voldoet daaraan. Daarnaast extra´s zoals een lampje en een stopcontact naast het bed maken het voor mij helemaal af.

De badkamer

Ook de badkamer is ruim opgezet, een beetje oubollig maar het belangrijkste is dat alles schoon is. De douche is ruim en voorzien van een goede straal. Een voordeel is ook dat er toiletartikelen aanwezig zijn, dus voor een stedentrip scheelt dat zeker met het meenemen van eigen douchegel en shampoo. Iedere dag wordt de badkamer schoongemaakt dus dat is helemaal fijn.

Grotten in Boedapest

De omgeving van deze hotel tip Boedapest

Zoals ik al eerder schreef, liggen er meerdere bezienswaardigheden op loopafstand. De Sint Stefanus basiliek is ongeveer twee minuten lopen vanuit dit hotel en het reuzenrad is minder dan één minuut lopen. Verder kun je vanuit hier naar de Donau wandelen, dit duurt ongeveer vijf minuten. Het wereldberoemde Parlementsgebouw is maar vijftien minuten lopen. Als het goed weer is kun je alles met te voet doen maar ook het openbaar vervoer is goed geregeld in Boedapest.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €70 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij in deze hotel tip Boedapest willen overnachten? Wat vind jij belangrijk bij een hotel kiezen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Boedapest?

~ Grotten in Boedapest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge