Op zoek naar leuke bestemmingen? Ga dan voor een last minute naar Tenerife met kids. Het weer is er altijd goed, de sfeer op het eiland fijn en er is genoeg te doen voor jong en oud. In dit artikel delen wij allerlei leuke tips, door deze ultieme bestemming voor een vakantie met kinderen. Ook voor kinderen is er dus genoeg te zien en doen op het eiland. Daarnaast is het niet extreem ver vliegen maar heb je wel vrijwel altijd zongarantie.

Tenerife

Last minute vakanties

Het voordeel van last minute naar Tenerife is dat de prijzen laag zijn en je het weer goed in de gaten kunt houden. Over het algemeen is Tenerife een eiland met een heerlijk klimaat maar het weer kan toch tegenvallen. Als je voor een last minute vakantie gaat, dan kun je vaak de weersvoorspelling voor een paar weken vooruit wel bekijken. Bij het boeken van last minute vakanties, vind ik het altijd enorm fijn om te kijken naar vlieguren in vergelijking met zonuren. Daarop scoort Tenerife ontzettend goed, zeker in de Nederlandse wintermaanden.

Tenerife

In het zuiden van Tenerife valt veel minder regen dan in het noorden, omdat El Teide (vulkaan) een natuurlijke grens vormt. De winden die van de tropen naar de evenaar waaien, komen onder anderen over Tenerife. Omdat zij van zee komen, zijn zij natter. Wanneer deze winden aan de noordkant tegen de bergen aan waaien, ontstaan er aan deze kant wolken en dus regenval. Noord Tenerife is door de regenval dan ook een stuk groener.

Tijdens een vakantie moet je een aantal stops zeker niet overslaan, zoals de door erosie vreemd uitziende rotsformatie Los Roques de Garcia, waar je de Teide op de achtergrond ziet.

Vakantie met kids

Een grote reden om met kids naar Tenerife te gaan is het Siam Park. Volgens Trip Advisor is dit hét nummer 1 waterpark ter wereld. Via gratis shuttle bussen kun je vanaf verschillende plaatsen om het half uur naar het park gebracht worden. Siam Park was zoals we het hadden verwacht: spectaculair! De glijbanen waren tof en het park zag er mooi en netjes uit. Als je niet van in de rij staan houdt, kun je voor €15,- (boven op de €34,- entree) een fast-pass aanschaffen, waardoor je niet in de lange rijen staat. Misschien een investering maar gegarandeerd genieten, zeker met kids. Daarnaast zijn er ook veel leuke kidsproof wandelingen, restaurants en natuurlijk mooie bezienswaardigheden om te bezoeken.

Ben jij wel eens last minute naar Tenerife geweest? Welke kenmerken vind jij belangrijk voor een vakantiebestemming met kinderen? Laat het ons weten in de reacties!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening

Meer Tenerife?

~ Hotel Riu Palace

2 gedachten over “Last minute naar Tenerife met kids – ultieme bestemming”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge