Ik vind Pasen altijd een leuke periode om weg te gaan, iedereen is vrij dus je kunt eenvoudig een weekendje weg met elkaar. Het scheelt dat je dan geen (of minder) vrije dagen hoeft te besteden aan het hebben van een fijne vakantie. Daarnaast is het de laatste jaren ook heerlijk weer in ons kikkerlandje tijdens het Paasweekend dus dat is ook fijn. Daarom deel ik vandaag de leukste tips voor het Paasweekend weg.

Paasweekend weg

Vakantie in eigen land

Ik ben dol op het weg gaan in eigen land, eigenlijk maakt de locatie niet uit. Elke provincie heeft leuke plekken en activiteiten te bieden. Maar de accommodaties vind ik altijd wel belangrijk in eigen land. Het liefst ga ik naar een leuke Tiny house, vakantiewoning of hotel. Tijdens het Paasweekend weg in eigen land? Dat klinkt voor mij echt als muziek in de oren. Het geeft een fijn gevoel om midden in de mooie natuur te zijn, in een knus huisje. Ik geniet hier altijd ultiem van samen met vrienden, familie of mijn vriendje. Zeker samen met je geliefde een Tiny house huren is een hele gezellige manier om de Paasdagen te besteden.

Ook leuk is een actief weekendje weg

Er zijn natuurlijk genoeg vakantiebestemmingen waar je actief kunt zijn en bewegen. Een aanrader is om eens naar een concert of een leuk festival te gaan. Je vindt er heel veel van in Nederland. In elke stad of ieder dorp is er wel een concert te vinden. Ga deze vakantie langs een aantal en blijf lekker actief! Ook kan je op zeilvakantie Nederland. In Nederland heb je veel water waar je lekker kan zeilen, huur een zeilboot met schipper! En ga er op uit in Friesland bijvoorbeeld. Ontdek de meren en geniet van de mooie omgeving en het bezig zijn met de boot! 

gratis doen op Ibiza

Geniet van een buitenlandse stedentrip

Maar naast een fijn weekend in eigen land, kun je ook kiezen voor een buitenlandse stedentrip. Zelf heb ik de afgelopen jaren veel mooie plekken bezocht met Pasen. Van Kopenhagen tot Edinburgh en van Ibiza tot Luxemburg. Al deze mooie steden zou ik aanraden in deze periode. Belangrijk is wel om rekening te houden met eventuele sluiting van de winkels. Bijvoorbeeld in Luxemburg waren alle winkels dicht op Eerste- en tweede paasdag, dat kan een tegenvaller zijn. Maar voor een fijn lang weekend van donderdagavond tot maandagavond kan ik één van deze bestemmingen zeker aanraden. Zou jij liever gaan voor de zon op Ibiza of voor de sneeuw in Edinburgh?

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gekregen producten. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga jij ook altijd graag het Paasweekend weg? Welke plekken zou jij aanraden voor deze periode? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Geniet van een glamping

~ Boomhut op de Veluwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge