Hoe leuk is het om een herinnering aan je vakantie te hebben in de vorm van een reisfotoboek? Zo’n fotoboek waar je in kijkt en meteen wordt overspoeld met levendige herinneringen van de vakantie zelf. Hoe maak je dit? Gebruik deze 5 tips voor het maken van een fantastisch reisfotoboek!

Fotoboek maken

1.   Het fotoboek zelf

Een fotoboek maken kan in allerlei verschillende maten. De kleine varianten zijn erg handig om mee te nemen naar familie of vrienden, maar de foto’s zijn natuurlijk ook heel klein. Heb je echt oogverblindende foto’s geschoten? Kies dan voor een groot reisfotoboek.

Vaak willen we het mooi en goedkoop. Met deze gedachten proppen we zo 6 prachtige foto’s op één pagina, terwijl sommige foto’s zo mooi zijn dat ze eigenlijk een pagina voor zichzelf verdienen. Je bent bezig met het creëren van een mooie herinnering voor jezelf. Vraag jezelf bij elke foto af of het prima is dat hij zo klein wordt weergegeven, of dat deze foto een pagina voor zichzelf nodig heeft. Bespaar niet op het aantal pagina’s.

De omslag. Je kunt kiezen voor een standaard omslag, of wat extra betalen voor een gepersonaliseerde omslag. Op deze manier creëer je echt iets unieks voor jezelf én kan je jouw reisfotoboek makkelijk terugvinden in de kast.

2.   Pas je ontwerp aan de bestemming aan

Denk na over wat jij associeert met de vakantie. Pas het ontwerp of de achtergrond van het fotoboek daarop aan. Waarschijnlijk associeer je bepaalde kleuren met de vakantie (een strandvakantie doet je waarschijnlijk denken aan wit en blauw terwijl backpacken je misschien meer aan groen en bruin doet denken). Gebruik deze kleuren als basis van het fotoboek.

Tip: profiteer van korting op je reisfotoboek!

Yucatán rondreis - isla holbox

3.   Een template gebruiken?

Soms is het echt een klus om de foto’s die je uitgezocht hebt op een leuke en mooie manier in het album te krijgen. Het wordt jouw reisfotoboek, begin daarom lekker blanco en vul het op jouw manier in. Je kunt hierbij spelen met de foto’s, ze hoeven niet allemaal recht te staan. Eventueel een tekst of andere afbeelding erbij. Zo wordt het helemaal jouw ding.

4.   Hou het rustig

Vaak gaan mensen bij het maken van een reisfotoboek helemaal los. Een foto als watermerk op de achtergrond en 9 kleine foto’s op een pagina. Deze foto’s zet je natuurlijk niet recht maar een beetje scheef. Herken je dit? Neem even een break en kijk later nog eens objectief naar jouw boek. Het is natuurlijk jouw keuze, maar het kijkt vaak fijner met één neutrale achtergrondkleur in het hele boek.

rondreis door Nepal - wat te doen in Pokhara

5.   Neem de tijd

Je hoeft het reisfotoboek niet in één keer af te maken. Zo zie je het boek wat vaker, op verschillende dagen en merk je aan jezelf wat je écht mooi vindt. Geef het reisfotoboek daarna een mooi plekje.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Hoe doe jij dat: een fotoboek maken? Doe je het meteen na de reis of soms wel maanden later? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Kerstcadeaus voor reizigers

~ Koffer set

2 gedachten over “Fotoboek maken: 5 tips voor het maken van een reisfotoboek!”

  1. Soms wel jaren later zelfs haha maar ik ben wel heel blij met mijn fotoboeken. Ik kijk er best vaak in, ze liggen niet ergens te verstoffen zeg maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge